Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

S Hradeckou a Štěpánkem se los nemazlil. Čekají je Nadal s Muguruzaovou

Rio de Janeiro – Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem si zahrají smíšenou čtyřhru na olympiádě v Riu a v 1. kole narazí na třetí nasazené Rafaela Nadala a Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. Pár Andrea Hlaváčková, Lukáš Rosol se do turnaje pro šestnáct dvojic nedostal.

Hradecká se Štěpánkem na olympiádě v Londýně
zdroj: ČTK/AP autor: Mark Humphrey

"Těším se. Los je to hodně těžký, ale je to malý pavouk a hrajou to ti nejlepší," řekla Hradecká. Od obou španělských hráčů očekává tvrdé údery. "Zatejpuju si obě zápěstí. To udělám jako první, než vlezu na kurt," plánovala.

Proti bývalé světové jedničce Nadalovi, devítinásobnému vítězi French Open, si zahraje poprvé v kariéře. "Ještě jsem neměla šanci, možná na vedlejším kurtu," řekla Hradecká. Kamarádovi slíbila, že mu přiveze Nadalův podpis. "Tak přemýšlím, jestli pro něj půjdu před zápasem nebo po něm," rozesmála se.

Se Štěpánkem hráli mix už před čtyřmi lety v Londýně. Na trávě ve Wimbledonu prohráli po boji v super tie-breaku s britským párem Laura Robsonová, Andy Murray. "To také nebylo přívětivé. Půjdeme si to s Radkem užít," řekla Hradecká.

Do mixu se přímo dostalo dvanáct dvojic, mezi kterými ještě Hradecká a Štěpánek nefigurovali. Mezinárodní federace ITF využila ze svých čtyř karet jen jednu pro domácí a další místa zaplnila podle žebříčku, což posunulo do turnaje i českou dvojici.

Nejvýše nasazeni jsou Francouzi – první deblista světa Nicolas Mahut a světová trojka ve čtyřhře Caroline Garciaová. Pár spolu vytvořili třeba Britové Jamie Murray a Johanna Kontaová, Američané Venus Williamsová a Rajeev Ram či Poláci Agnieszka Radwaňská a Lukasz Kubot.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články