Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Rakousko

Překvapení v plážovém volejbalu, Brazilci i Američané prohráli své zápasy

Rio de Janeiro - Rakouští kati. Tak by se klidně mohlo po olympijském turnaji plážových volejbalistů přezdívat dvojicím Doppler/Horst a Huber/Seidl. Obě se totiž ve třetí hrací den postaraly o nečekaná vítězství. Prvně jmenovaní nejdříve přehráli hlavní favority, Brazilce Ceruttiho s Brunem Schmidtem, aby hned v dalším zápase jejich krajané ve dvou setech porazili třetí nasazené, Američany Gibba s Pattersonem. Favorité tak budou muset o jistotu postupu bojovat ve třetích zápasech.

Clemens Doppler v akci proti brazilským favoritům
zdroj: ČTK/DPA autor: Sebastian Kahnert

Brazilské hvězdy Alison Cerutti a Bruno Oscar Schmidt vstupovaly - po těsném prvním setu a vyhraném druhém - do závěrečné sady s psychickou výhodou. Patnáct bodů se jim ale získat nepodařilo, zmiňovaná rakouská dvojice Horst s Dopplerem se přesnou hrou postarala vítězství 15:13 a o zatím největší překvapení mužského turnaje. 

Domácí kandidáti na zlato tak budou muset pro jistotu postupu porazit prozatím neomylné Italy Carambula s Ranghierim. Jejich sebevědomě působící hru narušil pouze druhý set druhého zápasu, s kanadskou dvojicí Blinstock/Schachter, který prohráli 14:21. Ve třetí sadě si už Sicilané opět jasně poradili 15:11.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam plážového volejbalu: Itálie–Kanada (M)

Ještě napínavější koncovku nabídnul duel Nizozemců Brouwera s Meeuwesenem proti Němcům Böckermannovi s Flüggenem ve skupině B. Rozhodující třetí sada zde dospěla až k prvnímu míči nad hranici patnácti bodů a štastněji se nakonec tvářili oranžoví, jež se tak posunuli do čela skupiny. Ve druhém zápase skupiny přehrála ruská dvojice Barsouk/Liamin Poláky Kantora s Losiakem hladce 2:0 na sety.

Zmíněná druhá dvojice rakouských "katů" Huber se Seidlem přehráli americkou dvojici Gibba s Pattersonem bez většího dramatu, když obě sady dospěly do totožného stavu 21:18. Nečekané rozzuzlení nabídl také dříve hraný zápas skupiny F, ve kterém španělské favority Gaviru s Herrerou porazila ve třech setech katarská dvojice Cherif/Jefferson.

Třetí zápasy nejen skupiny F tak nabídnou jistě napínavou podívanou - je pravděpodobné, že se do vyřazovacích bojů dostane jedna z překvapivých dvojic. Zda to bude některá dvojice z Rakouska nebo Kataru, nebo to budou všechny tři, se dozvíme už ve středu 10. a ve čtvrtek 11. srpna.

Plážový volejbal, muži:

Skupina A

Doppler, Horst (Rak.) - Alison, Bruno Schmidt (Br.) 2:1 (-21, 16, 13)
Carambula, Ranghieri (It.) - Binstock, Schachter (Kan.) 2:1 (18, -14, 11)

Skupina B

Barsouk, Liamin (Rus.) - Kantor, Losiak (Pol.) 2:0 (14, 17)
Brouwer, Meeuwsen (Niz.) - Böckermann, Flüggen (Něm.) 2:1 (19, -17, 14)

Skupina F

Cherif, Jefferson (Katar) - Gavira, Herrera (Špa) 2:1 (-13, 18, 12)
Huber, Seidl (Rak.) - Gibb, Patterson (USA) 2:0 (18, 18)

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články