Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Z Čechů bude o medaili bojovat Gebas, nastoupí i tenistky a veslaři

Rio de Janeiro - V semifinále - a případně večerním finále - bude o medaili v rámci úterního programu Her bojovat kanoista Vítězslav Gebas. Z českých reprezentantů se v dalších sportech představí tenistky, veslařky a veslaři, šermíř a závodníci v jachtingu. Noční program vyvrcholí finálovými závody dalších plaveckých disciplín.

Sport
zdroj: ČT4

Na divoké vodě se mezi kanoisty posledních dvacet let střídali jen dva vítězové, teď se strhne boj o uprázdněný trůn, protože Slovák Michal Martikán ani Francouz Tony Estanguet v Riu nejsou. V kvalifikaci jel nejlépe stříbrný z Londýna Němec Sideris Tasiadis.

Jeho velkým soupeřem bude Brit David Florence, který může jako první v historii získat na jedněch Hrách medaili v singlu i na deblkanoi. Vítězslav Gebas postoupil z kvalifikace jako poslední a bude muset přidat, jestli chce do desetičlenného finále.

Sport
zdroj: ČT4

Poslední česká zástupkyně v tenisové dvouhře Petra Kvitová se utká s Ruskou Jevgenií Makarovovou o postup do čtvrtfinále. Zápas by měl začít v 16:00 na kurtu číslo 2.

O účast ve čtvrtfinále budou usilovat rovněž dva české tenisové páry. Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou, obhajující londýnské stříbro, se utkají s čínskou dvojicí Pcheng Šuaj - Pcheng Čang. Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou, které se postaraly o senzaci na úkor sester Williamsových, budou hrát, pokud to tedy zdraví Šafářové dovolí, proti nově složenému kanadskému páru Bouchardová - Dabrowská, který spolu v Riu hraje vůbec poprvé.

Slavící Lucie Šafářová a Barbora Strýcová
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Pro Hlaváčkovou bude mít zápas s Číňankami pikantní příchuť, neboť na druhé straně sítě bude její příležitostná deblová partnerka. S Pcheng Šuaj se jí daří, před dvěma lety vyhrály turnaj v Pekingu a letos v červnu si to zopakovaly na trávě v Nottinghamu. Vítězství by pro Hlaváčkovou bylo jistě vítaným dárkem ke středečním třicetinám. Vedle trojnásobných olympijských vítězek Williamsových už turnaj opustily i nasazené dvojky Garciaová s Mladenovicovou z Francie.

Úterní olympijský program:

13:30 veslování skif muži čtvrtfinále (Synek), skif ženy čtvrtfinále (Topinková Knapková), 13:50 dvojka bez kormidelníka muži semifinále (Helešic, Podrazil) - živě na ČT sport a loh4

14:00 šerm kord muži 1. kolo (Beran), 22:45 finále - živě na loh8

15:45 tenis čtyřhra ženy 2. kolo (Kvitová, Hlaváčková, Hradecká, Šafářová, Strýcová) - živě na loh4

18:05 jachting rozjížďky RS:X muži (Lavický), Laser Radial ženy (Kozelská-Fenclová), Laser muži (Teplý)

18:30 vodní slalom C1 muži semifinále (Gebas), 20:10 finále - živě na ČT sport a loh8

21:00 finále víceboje družstev ve sportovní gymnastice žen - živě na ČT sport a loh3

Středa: 3:00 plavání čtvrtý finálový blok - živě na ČT sport a loh2

Americký plavec Michael Phelps se pokusí počet svých zlatých medailí zaokrouhlit na dvacet. Ve čtvrtém finálovém bloku je v noci na středu na programu mimo jiné trať 200 metrů motýlek, z níž má dvě zlaté i světový rekord, ale před čtyřmi lety byl "jen" stříbrný. V letošních tabulkách je až šestý, maďarský mistr světa László Cseh je skoro o dvě vteřiny rychlejší.

Sport
zdroj: ČT4

Veslaři doufají, že se vítr uklidní a že nebudou mít takové problémy jako o víkendu. Ondřej Synek a Miroslava Topinková Knapková pojedou čtvrtfinále, dvojka bez kormidelníka Jakub Podrazil a Lukáš Helešic už je v semifinále.

Kordista Jiří Beran se pokusí v turnaji vydržet déle než fleretista Alexander Choupenitch. V prvním kole ho čeká domácí Athos Schwantes, který je podle světového žebříčku favoritem. Druhým dnem pokračují také soutěže jachtařů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články