Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Nizozemské hokejistky hladce přehrály Španělsko, Němky klopýtly

Rio de Janeiro – Čtyřmi zápasy pokračoval očekávaný turnaj pozemních hokejistek. Dvojnásobné šampionky z posledních OH Nizozemky se rozehrály pohodovým vítězstvím 5:0 nad Španělskem, další favoritky Němky remizovaly s finalistkami z Pekingu Čínou.

Utkání Nizozemsko - Španělsko
zdroj: Reuters

Zápas Nizozemek se Španělskem byl plně v režii favoritek. O vítězství definitivně rozhodla druhá čtvrtina, kdy se v rozmezí sedmi minut trefily Leurinková, Keetelsová a Paumenová. Posledně jmenovaná pečetila výsledek v 49. minutě.

V téže skupině A načaly Němky duel s Čínou velmi slibně – už ve čtvrté minutě skórovala Altenburgová. V 28. minutě však z trestného rohu srovnala Jang Peng. Poslední pětiminutovka mohla přinést vítězství oběma stranám, jenže ani Evropanky ani Asiatky nedokázaly vstřelit ze standardních situací gól.

V posledním utkání skupiny A zvítězily jednoznačně hráčky Nového Zélandu nad Koreou 4:1 a v tabulce jim patří druhé místo.

Po výhrách Američanek, které v sobotu dokázaly zaskočit silnou Argentinu, a Britek v jediném nedělním zápase skupiny B remizovaly Japonky s Indií 2:2. Hokejistky druhé nejlidnatější země světa prohrávaly už o dvě branky, ale zachránila je první desetiminutovka druhé poloviny zápasu.

Výsledky pozemního hokeje žen

Skupina A: Nový Zéland - Jižní Korea 4:1 (3:0), Nizozemsko - Španělsko 5:0 (4:0), Čína - Německo 1:1 (1:1).

Skupina B: Japonsko - Indie 2:2 (2:0).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články