Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Štěpánek stále nevzdává boj o medaili. V mixu je cesta k úspěchu nejkratší, říká

Rio de Janeiro – Spolu s Lukášem Rosolem nepřekročil Radek Štěpánek práh 1. kola olympijské čtyřhry, Španělé Bautista a Ferrer byli nad síly české dvojice. Štěpánek ale nevzdává boj o olympijskou medaili, vybojovat ji nyní chce ve smíšené čtyřhře. Stále ale ještě neví, se kterou českou tenistkou do turnaje vstoupí.

Štěpánek litoval vyřazení ve čtyřhře s Lukášem Rosolem, uznal ale velkou sílu soupeře. "Začali úplně neuvěřitelně, od prvního míče nás přehrávali ve všem. Hráli skvěle od základní čáry, a když jsme byli na síti, tak v podstatě neudělali chybu. První set nám ujel," přiznal Štěpánek.

Českého tenistu zvláště mrzel průběh druhého setu, v němž měli s Rosolem sedmkrát příležitost vzít soupeřům podání. "Ve druhém setu si troufám říci, že jsme byli lepším týmem, ale bohužel jsme neproměnili ty brejkbolové šance, a o těch tenis je. Stály nás druhý set. Je to škoda o to více, že jsme se už dostávali do tempa," přemítal Štěpánek.

Možnost zisku medaile ale Štěpánek stále nevzdává. Do dění v Riu by se měl ještě zapojit v mixu, do něhož se přihlašuje podle postavení v deblovém pořadí – na základě součtu žebříčků ženy a muže tvořícího daný pár.

Na toto téma se český tenista plánuje potkat s vedoucím české tenisové výpravy v Riu Petrem Pálou. Ten je zároveň kapitánem fedcupové reprezentace. "Všechny holky zná, a ví, která z nich by mohla mix hrát nejlépe. Domluvíme se, v jakém složení se 9. srpna do soutěže přihlásíme, a bude záležet, jak i ostatní země poskládají své dvojice," řekl Štěpánek.

Smíšenou čtyřhru český tenista nebude hrát poprvé. Vyzkoušel si ji už v Londýně před čtyřmi lety po boku Lucie Hradecké, která tehdy nahradila unavenou Petru Kvitovou. "Byl to můj první mix v životě a určitě to byla nezapomenutelná zkušenost," zavzpomínal Štěpánek v pozitivním duchu. S Hradeckou sice vypadli hned v 1. kole, ale až po velmi vyrovnané bitvě, v níž těsně nestačili na domácí pár Andy Murray a Laura Robsonová – po setech 5:7, 7:6 a 7:10.

Dostane-li se české duo mezi šestnáct nominovaných deblů, je Štěpánek připraven se poprat o co nejlepší výsledek. "V mixu je přece jen ta cesta k medailím nejkratší, stačí vyhrát dva zápasy a může se o ně hrát," připomněl.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články