Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Ragbistky Nového Zélandu a Austrálie začaly suverénně, zářila i Kanada

Rio de Janeiro – Premiérový turnaj ragbistek pod pěti kruhy začala dominantními výkony favoritek. Nový Zéland, Austrálie i Kanada oba úvodní zápasy vyhrály, přičemž Australanky i Kanaďanky neinkasovaly jediný bod. Silné Fidži se naopak trápilo s USA.

Fidži marně brání australské hráčky ragby
zdroj: ČT4

Ragby se na olympijské hry vrátilo po 92 letech, turnaj žen si v Riu dokonce odbyl historickou premiéru. První utkání základní skupiny třídenního turnaje přinesla ve většině případů jednoznačné výsledky. 

Úřadující šampionky World Series z Austrálie nejprve zdolaly Kolumbii rozdílem 53:0 a poté si poradily i s Fidži. To nakonec získalo alespoň tři body za výhru nad USA, ale triumf se nerodil vůbec lehce.

Australanky tak po dvou zápasech neztratily žádný bod a ve skupině A jsou na prvním místě. Poslední Kolumbie naopak na první položený či vstřelený míč zatím čeká.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih ragby: Nový Zéland - Španělsko (Ž)

První výkop turnaje měla tu čest provést Španělka Patricia Garciaová, v zahajovacím zápase však její tým prohrál s Francií 24:7. Španělsko nezvládlo ani následný střet s úřadujícími mistryněmi světa z Nového Zélandu, které hravě přehrály i soupeře z Keni.

All Blacks se dělí o první místo ve skupině B s šesti body s Francií, která taktéž zvládla i duel proti africkému soupeři.

Kanadské ragbistky hladce porážejí Brazílii
zdroj: ČT4

I skupina C má dva jasné lídry, Kanadu a Velkou Británii, při čemž Severoameričanky v obou zápasech udržely nulu. Nejprve porazily Japonsko 45:0, přičemž k prvnímu položení míče došlo už v prvních třiceti vteřinách díky Ghislaine Landryové. Kromě této úvodní rychlé akce se osmadvacetiletá hráčka zasloužila ještě o další pětku a tři kopy do branky. Domácí Brazílie si proti Kanadě vedla jen o trochu lépe, vedoucímu týmu skupiny C podlehly hráčky domácího výběru 38:0.

Kanadě šlape na paty Velká Británie, které nulu v kolonce inkasovaných bodů uzmula Brazílie povedeným kopem. Ostrovanky, které reprezentují výhradně anglické sportovkyně, v druhém duelu smetly Japonsko 40:0.

Na svou největší překážku v podobě Kanady narazí Velká Británie v neděli. Vítěz tohoto utkání neporažených bude mít jistotu, že se ve vyřazovací části turnaje vyhne favorizovaným Australankám. Zápasy o medaile budou následovat v pondělí.

Ragby - ženy:

Skupina A: USA - Fidži 7:12 (0:7), Austrálie - Kolumbie 53:0 (27:0), USA - Kolumbie 48:0 (24:0), Austrálie - Fidži 36:0 (19:0). 

Skupina B: Francie - Španělsko 24:7 (12:0), Nový Zéland - Keňa 52:0 (21:0), Francie - Keňa 40:7 (14:7), Nový Zéland - Španělsko 31:5 (12:0).

Skupina C: Velká Británie - Brazílie 29:3 (7:3), Kanada - Japonsko 45:0 (26:0), Velká Británie - Japonsko 40:0 (26:0), Kanada - Brazílie 38:0 (26:0).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články