Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Prskavcovi olympijský kanál sedí a nervozitu zatím necítí

Rio de Janeiro – Nedělní kvalifikační jízdou odstartuje kajakář Jiří Prskavec svou první olympijskou misi. Na kanálu v Deodoru se pokusí navázat na čtyři roky starý stříbrný úspěch reprezentačního kolegy Vavřince Hradilka. Má za sebou poslední tréninkové jízdy v brankách a cítí se připraven na olympijský start. Českou naději nerozhodilo ani to, že musel nuceně vynechat čtvrteční trénink, protože na kanálu došlo k výpadku proudu a celé odpoledne netekla voda. 

Jiří Prskavec
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

S vynechaným tréninkem ale Prskavec původně počítal. "Přijeli jsme a posunuli trénink o půl hodiny a pak znovu. Pak přišli, že voda nepoteče vůbec. Tak jsme trénovali na rovné vodě, nebyl to problém, v pohodě," mávl rukou. Po poslední přípravě v peřejích se ještě půjde projet na rovnou vodu v sobotu. "Aby tělo nestálo," vysvětlil.

Už se ale nemůže dočkat, není prý ani trochu nervózní. "Těšení se změní na nervozitu později, teď převládá natěšenost," vysvětlil s úsměvem. Vyhovuje mu i skutečnost, že se snížila hladina vody v nádrži, tudíž je v kanálu menší průtok. "Na konci je větší spád a je to těžší, což mi vyhovuje, voda teče ustáleně a nemění se to tam, nemusíte tak rubat do cíle," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Prskavec: Věřím, že můj top výkon bude na medaili stačit

Zatímco Prskavec je v pohodě, nervózní prý začíná být jeho trenér a otec Jiří Prskavec starší. "Takhle jsem ho ještě asi nezažil. Nastoupil na mě a říkal: 'Už se soustřeď na závod!' Lekl jsem se, co mi to říká," smál se Prskavec. "Vždycky pro mě byl závod na prvním místě, ale táta na mě nastoupil, jako bych byl největší rebel. Doufám, že se trochu uklidní a že to nepřenese na mě," dodal.

Ještě než ale ukáže ostatním svou sílu na vodě, užije si slavnostní zahájení. "Dostal jsem se na olympiádu, a to k tomu patří," měl jasno. Těší se a nemá strach, že by to mohlo poznamenat jeho nedělní výkon. "Kdybych se bál, že nepostoupím z kvalifikace, tak to bych sem nemusel ani jezdit," ujistil, že je dobře připravený.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články