Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvůli podezření z dopingu byli vyloučeni Kypřan Martisidis a nejmenovaný Řek

Rio de Janeiro – Kyperský vzpěrač Antonis Martasidis a nejmenovaný řecký sportovec přišli na poslední chvíli kvůli podezření z užití zakázaných látek o účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro. Výpravy obou zemí své reprezentanty těsně před oficiálním zahájením Her vyloučily.

zdroj: ČT4

Martasidis měl pozitivní test při mimosoutěžní kontrole 25. července v Aténách. Nejmenovaný řecký sportovec měl podle informací národního olympijského výboru pozitivní výsledek vzorku A při interním testování reprezentantů na začátku července také v Aténách.

"Řecký olympijský výbor požadoval otestování každého řeckého sportovce, který se měl zúčastnit Her. Jistý člen týmu už proto opustil olympijskou vesnici," uvedl v oficiálním prohlášení olympijský výbor Řecka, který do Brazílie vyslal 97 sportovců. Jméno ani disciplínu, v níž potrestaný sportovec reprezentuje, ale funkcionáři nezveřejnili. Čekají na výsledek vzorku B.

Martasidis, který měl soutěžit v kategorii do 85 kilogramů, přicestoval do Brazílie jen několik hodin před zveřejněním kauzy. Olympijskou akreditaci si tak užil jen velmi krátce, než ji musel opět vrátit.

Celkem se tak už objevily tři dopingové případy mezi sportovci, kteří už dorazili do Ria. O první se postaral irský boxer Michael O'Reilly, který byl předběžně suspendován ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články