Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Olympijský park na Lipně otevírá za týden, většina sportovišť se teprve dokončuje

Se začátkem olympijských her odstartuje sportovní dění nejen v Brazílii, ale také v Česku. Okolí Lipenské přehrady se totiž během olympiády promění v jedno velké sportoviště. Návštěvníci si zde budou moci vyzkoušet až 47 sportů.

Je nám líto, video expirovalo.
Olympijský park na Lipně otevírá za týden, dokončují se stavby

Hlavním centrem olympijského parku se stane Lipno nad Vltavou společně s dalšími sedmi lokalitami v jeho okolí. Na zhruba 63 000 metrech čtverečních bude k vyzkoušení 26 olympijských sportů a 21 neolympijských. Celý program bude svázán s průběhem olympiády, a tak se fanoušci na jihu Čech budou moci potkávat s bývalými i současnými olympioniky.

"V průběhu celé olympiády budou na Lipně přítomni sportovci, kteří nejsou aktivní v Riu. Ať už jde o ty, kteří se tam nekvalifikovali, nebo olympijské legendy," říká Kateřina Neumannová.

Týden před začátkem Her probíhá finální úprava podloží a terénu, většina slibovaných sportovišť se teprve dokončuje. Třeba jedna z hlavních atrakcí – třísetmetrová skluzavka – se bude teprve instalovat. Organizátoři ale slibují, že na páteční slavnostní zahájení už bude vše připraveno tak, aby park mohl své návštěvníky inspirovat atmosférou olympijských závodů.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články