Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kudějová vyhlíží největší závod kariéry a myslí na medaili

Praha – Vodní slalomářka Kateřina Kudějová patří mezi sportovce, kteří se jako první přesouvají do dějiště olympijských her v Riu de Janeiro. Do brazilské metropole cestuje ani ne po měsíci, na konci června zde totiž ještě trénovala. Úřadující mistryně světa si uvědomuje, že šanci na medaili má a ráda by ji využila.

Sport
zdroj: ČT4

"Vracím se tam hned prvním speciálem. Dokonce jsem si tam nechala svou loď, takže ji ani nemusím měnit. Teď jsem odpočívala, tam budu jezdit dvakrát denně a budu se chystat na závod," řekla Kudějová novinářům. "Moc se na olympiádu těším. Je možné, že už to nikdy nezažiju," dodala.

Jako světová šampionka v kategorii K1 odjíždí do Ria jako jedna z českých medailových nadějí. "Vím, jaké mám šance. Ale odhadnout dopředu to nelze. Záleží na hodně faktorech. Na medaili myslím, chtěla bych ji, ale uvidíme," prohlásila šestadvacetiletá slalomářka.

Sama je zvědavá na to, jak se za poslední tři týdny změnil olympijský areál. "Na konci června mi nepřišlo, že by to měli nějak úplně hotové, hodně toho chybí. Ale v našem areálu to důležité dodělané je. Musí to stihnout a nakonec stihnou. I když třeba doprava rozhodně dodělaná nebude. Tramvaje moc dobře nevypadaly," prozradila.

Dobrý dojem nemá ani z olympijského kanálu. "Většinou se postaví kanál a je krásný. V Riu je nový, ale teď už po té době užívání nevypadá tak pěkně. Vypadá staře. Není to jako v Evropě. Řekla bych, že to trošku odflákli," mínila Kudějová. 

Těší ji však, že by kanál měl být těžký na ježdění. "Ještě na podzim to bylo smutné. Bylo to malé. Teď ale pustili více vody, možná něco upravili. Je to velké, je to těžké. Za to jsem ráda. Bude tam co předvádět," uvedla.

Sport
zdroj: ČT4

Ačkoli ji dosud Rio příliš nepřirostlo k srdci, po minulých návštěvách si na tamní divoký život zvykla a je tak připravená na dlouhý brazilský pobyt. "Musím říct, že nejhorší pocity jsem měla, když jsme tam přijeli poprvé. Teď už jsem zvyklá. Vím, do čeho jdu, ale kdo přijede poprvé, bude překvapený a bude koukat na slumy, kriminalitu. Je to jiné než tady, velká změna," řekla Kudějová.

Stinnou stránku města poznala o to více, že olympijský kanál je v chudinské favele. "Jsou tam rozpadlé baráčky, spousta lidí. Hlavně nám bylo hned zpočátku řečeno, že nemáme jezdit určitými ulicemi, jenže jsme museli. Nakonec to nebylo tak hrozné. Horší bylo cestovat večer. Trenéři jednou viděli doutnající auto. Minule tam bylo prostřílené auto a ještě mrtvola. To se jen tak nevidí," zakončila Kudějová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články