Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Na bezpečnost v Riu bude dohlížet 85 000 vojáků a policistů

Rio de Janeiro - Poslední měsíc zbývá do vypuknutí olympijských her v Riu a sportoviště jsou již připravena. Přípravy však stále provází obavy z bezpečnosti. Na klidný průběh Her tak bude v ulicích dohlížet 85 000 vojáků a policistů, což je dvojnásobek oproti Hrám v Londýně.

Příjezd vojáků národní gardy do Ria
zdroj: Reuters autor: BRUNO KELLY

Brazílií sice zmítají ekonomické problémy, korupční skandály, nestálá politická situace i pouliční kriminalita, Rio je však již podle brazilských činovníků na olympiádu připraveno. "Všechna sportoviště jsou dokonale připravena, takže by olympiáda mohla začít klidně hned teď," ubezpečuje předseda brazilského olympijského výboru Carlos Nuzman.

Největší vrásku na čele organizátorům tak dělá vysoká kriminalita. Kontrolu nad olympijským parkem a jeho okolím tak už převzala při slavnostním ceremoniálu národní garda. Za bezpečnost v olympijském parku bude zodpovídat okolo 6500 policistů, hasičů a expertů ze 26 států světa.

Je nám líto, video expirovalo.
O bezpečnost na OH se bude starat národní garda

"Zajišťuje bezpečnost a klid, a to jsou nejlepší předpoklady pro to, aby olympijské hry proběhly normálně," ujistil brazilský ministr spravedlnosti Alexandre de Moraes.

Příjezd prvních atletů do olympijské vesnice se očekává 24. července.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články