Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Do kauzy Sáblíkové se vložil i Zeman. Poslal dopis na MOV

Bystřice nad Pernštejnem – Prezident Miloš Zeman napsal dopis šéfovi Mezinárodního olympijského výboru se žádostí o divokou kartu pro cyklistku Martinu Sáblíkovou na OH v Riu.

Martina Sáblíková
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Zeman uvedl, že se dnes s olympijskou vítězkou v rychlobruslení Sáblíkovou a jejím trenérem Petrem Novákem setkal. Poznamenal, že mu bylo líto, že Sáblíková nemůže jet jako cyklistka na olympiádu do Brazílie.

"A proto jsem podnikl poslední zoufalý pokus. Dnes jsem podepsal dopis předsedovi Mezinárodního olympijského výboru se žádostí o takzvanou divokou kartu pro Martinu Sáblíkovou," řekl Zeman s tím, že jenom Bach může tuto divokou kartu udělit. "A tak svým způsobem kompenzovat hrubou administrativní chybu Českého cyklistického svazu," dodal Zeman.

Sáblíková se domnívala, že si devátým místem na loňském mistrovství světa zajistila olympijský start. Při zveřejnění kvalifikovaných zemí však vyšlo najevo, že ČR žádné účastnické místo nezískala. Cyklistický svaz, který podle všeho pracoval s mylným výkladem kritérií, i Český olympijský výbor začaly kauzu řešit, ale případ nejspíš skončí u mezinárodní arbitráže CAS.

Bachovi se stejnou žádostí jako Zeman již minulý týden napsala i olympijská vítězka Věra Čáslavská, své podpisy připojili i čeští olympijští šampioni Věra Růžičková, Dana Zátopková a Jiří Daler.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články