Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

LeBron James bude na olympiádě chybět, po titulu v NBA je unavený

Cleveland - Olympijský turnaj basketbalistů v Riu de Janeiro bude bez LeBrona Jamese. Čerstvý šampion NBA s Clevelandem a nejužitečnější hráč finálové série tak nebude usilovat o třetí zlato z olympiády po triumfu v Londýně i Pekingu. Z her v Aténách 2004 má ještě bronz.

Z amerických basketbalových hvězd se už dříve rozhodli olympijský turnaj v srpnu vynechat Stephen Curry (Golden State), Russell Westbrook (Oklahoma), Kawhi Leonard (San Antonio), James Harden (Houston) nebo Chris Paul a Blake Griffin (Los Angeles Clippers). Konečnou nominaci má kouč Mike Krzyzewski oznámit v příštím týdnu.

Jednatřicetiletému Jamesovi se podařilo v neděli dovést Cleveland k premiérovému titulu v historii klubu. Místo bojů o další úspěch v Riu bude přes léto odpočívat. Od roku 2011 nechyběl ve finále NBA, polovinu z nich vyhrál. Před Clevelandem to dokázal s Miami.

Při Jamesově absenci povedou favorizovaný tým USA Kevin Durant z Oklahomy a Carmelo Anthony. Střelec NY Knicks má šanci vybojovat na olympiádě už svou čtvrtou medaili, což nikdo z amerických basketbalistů zatím nedokázal. Anthony byl také členem zlaté party z Londýna a Pekingu a bronzové z Atén.

"Jsem s americkou reprezentací od šestnácti, teď nemůžu přestat," řekl Anthony agentuře AP ke svému startu i v Riu. Třikrát si zahrál na olympiádě z amerických hráčů už jen David Robinson, někdejší hvězda San Antonia má stejnou medailovou bilanci z her v Soulu, Atlantě a Barceloně.

Ve dvanáctičlenném výběru USA pro Rio by měli být také Kyle Lowry a DeMar DeRozan z Toronta, Paul George z Indiany, spoluhráči z Golden State Draymond Green a Klay Thompson, DeMarcus Cousins ze Sacramenta, Jimmy Butler z Chicaga a DeAndre Jordan z Clippers. Jedno místo je rezervováno pro Jamesova parťáka z Clevelandu Kyrieho Irvinga.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články