Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Příběhy OH: Vychýlená muška Matta Emmonse

Praha - Neuvěřitelná smůla v olympijských závodech pronásleduje amerického střelce z malorážky Matthewa Emmonse. Manžel české reprezentantky ve sportovní střelbě a olympijské medailistky Kateřiny Emmons se dvakrát po sobě připravil o medaili, a to vždy poslední ranou.

Je nám líto, video expirovalo.
Příběhy OH: Vychýlená muška Matta Emmonse

První příběh se udál v Aténách v roce 2004. O nejcennější medaili v polohovce Emmonse připravil poslední výstřel, když omylem zamířil na terč svého soupeře a připsal si tak 0 bodů! To znamenalo pád z průběžného prvního místa na osmé, tedy poslední v rámci finálové skupiny.

V roce 2008 v Pekingu vybojoval stříbrnou medaili ve střelbě z malorážky vleže. Ve svém druhém vystoupení v libovolné malorážce na 3×40 ran svůj kolaps zopakoval. Před posledním výstřelem vedl o 3,3 bodu a k vítězství mu stačilo trefit 6,7. Emmons však spoušť zmáčkl příliš brzy a trefil pouze 4,4 bodu, což ho posunulo na celkové čtvrté místo. Finálové olympijské klání, ve kterém se Emmons připravil o medaili, komentovala spolu s Michalem Dusíkem pro Českou televizi i Mattova manželka Kateřina.

V roce 2012 v Londýně se Emmonsovi opět stala osudnou poslední finálová rána. O medaili ho tentokrát nepřipravila, ale vinou závěrečného výstřelu, kterým  trefil pouze 7,6, Emmons klesl ze druhé na třetí příčku a z Londýna si tak z polohovky odvezl bronz.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články