Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Sledge hokejisté jdou na Itálii. V Soči chtěji být alespoň pátí

Praha – Českou sledge hokejovou reprezentaci čeká na paralympijských hrách v Soči poslední zápas ve skupině o 5. až 8. místo. Střetne se s výběrem Itálie. Podle spolukomentátora a bývalého reprezentačního trenéra Tomáše Zelenky budou jeho někdejší svěřenci bojovat až do konce. "Nevzdávají se, zkusí vybojovat největší umístění z paralympiády, tedy 5. místo," ujistil. Utkání s Itálií odvysílá v přímém přenosu náš web exkluzivně od 17:05.

Čeští sledge hokejisté
zdroj: ISIFA/EPA autor: SERGEI CHIRIKOV

Reprezentace letos odjížděla na několik soustředění do zahraničí. "Příprava byla směřována na paralympiádu, byla hodně atypická. Všechny týmy se na Hry koncentrují, snaží se udělat co nejvíce přípravných zápasů. Proto jsme se mohli účastnit třeba turnaje v Rusku. Každý takový zápas je dobrý pro nabytí zkušeností," řekl Zelenka.

Na paralympiádě v Soči chtěli uhrát čeští sledge hokejisté historicky první medaili. To se ale nepodařilo. Podle Zelenky za to hlavně mohla úvodní prohra 1:2 s Norskem. "Očekávání byla na medaili. My jsme k tomu směřovali přípravu, nicméně systém paralympijského turnaje je tak neúprosný, že rozhodl první zápas, v němž si s tím hokejisté psychicky neporadili, a bohužel je to stálo účast v semifinále. Bohužel se projevila psychika. Je to takové déjà vu. Opakovala se situace z roku 2010, kde jsme nezvládli první zápas s Japonci."

Je nám líto, video expirovalo.
Host Sportovních zpráv: Spolukomentátor Tomáš Zelenka

Výkony reprezentace ve skupině byly dobré, sledge hokejisté ale nezvládali vstřelit více branek. Nejlepší výkon přišel v zápase s Kanadou, nad kterou potřeboval celek kolem trenéra Jiřího Břízy zvítězit. Nakonec prohrál 0:1, a to ho definitivně odsoudilo do bojů o umístění. "Kluci se osmělovali, začali hrát hokej víc, proti Kanadě jejich výkon absolutně gradoval. Měl jsem radost z toho, co jsem je naučil. Je to taková satisfakce," dodal Zelenka.

Motivaci pak Češi přeci jen našli. Nad Koreou zvítězili 2:0 a dnes je čeká zápas s Itálií. "Všichni byli nastavení na semifinále, ale teď si s tím musí poradit. Zápas proti Koreji napověděl, že situaci zvládají a chtějí bojovat až do konce," uvedl Zelenka, který duel s Itálií vnímá jako přátelský zápas s nábojem. "S jejich týmem rosteme od roku 2006. Začínali jsme ve stejnou dobu, ročně absolvujeme alespoň dvě soustředění. Poslední dobu jsme je poráželi a čekám, že nám to už teď konečně budou chtít vrátit."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články