Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Hilgertová skončila na úvod SP osmá, Rohan desátý

Ve finále kanoistů v úvodním závodě Světového poháru v Liptovském Mikuláši skončil Lukáš Rohan na posledním 10. místě. Zvítězil Němec Sideris Tasiadis. Mezi kajakářkami byla osmá Amálie Hilgertová, čímž si vylepšila osobní maximum. Vyhrála australská suverénka Jessica Foxová. Závody kajakářů a kanoistek jsou na programu v neděli a přímé přenosy nabídne web ctsport.cz.

Amálie Hilgertová
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Dvacetiletá Hilgertová jela na Slovensku finále SP poprvé v životě. Neteř dvojnásobné olympijské vítězky Štěpánky Hilgertové si připsala dva doteky branek a za vítěznou Jessicou Foxovou z Austrálie zaostala o více než deset sekund.

"Byla jsem tak nadšená z toho, že jsem ve finále, že jsem se pak už nedokázala tolik soustředit. Takže z toho pak asi vznikly ty šťouchy. Ale mám obrovskou radost, takže osmé místo vůbec neberu jako zklamání. Už jen to, že jsem tady, tak jsem fakt nadšená," řekla v cíli s úsměvem Hilgertová.

Je nám líto, video expirovalo.
Amélie Hilgertová zajela na Slovensku kariérní maximum

Dvojnásobná olympijská medailistka Foxová porazila o půldruhé sekundy Rakušanku Corinu Kuhnleovou, která měla penalizaci za dotyk branky. Třetí skončila o další sekundu zpět navzdory čisté jízdě mistryně Evropy z Prahy Ricarda Funková z Německa, nejlepší kajakářka minulých dvou sezon Světového poháru.

Hilgertová byla ve finále jako jediná ze čtveřice českých reprezentantek. O necelé čtyři desetiny sekundy unikl postup do elitní desítky ze semifinále jedenácté Veronice Vojtové, bývalá mistryně světa Kateřina Kudějová a Barbora Valíková se seřadily na 15. a 16. pozici.

Lukáš Rohan
zdroj: ČTK autor: Deml Ondřej

Třiadvacetiletý Rohan skončil ve finále desátý s velkou ztrátou více než 18 sekund. Český kanoista neprojel povodnou čtrnáctou branku a musel se do ní vracet, navíc při druhém pokusu zaznamenal šťouch a tedy i dvě trestné sekundy. "První polovina byla dobrá, tam jsem se cítil v pořádku. Na soutoku jsem pak zkazil výjezd z brány číslo 11 a zbytečně jsem to přetočil, což byl asi základ neúspěchu. Pak jsem se vracel do čtrnáctky, kde jsem nedojel," komentoval svou jízdu Rohan.

Stříbrný olympijský medailista z Londýna 2012 Tasiadis vyhrál o 55 setin sekundy před domácím Alexandrem Slafkovským. Třetí skončil Brit Ryan Westley.

Desátý byl Rohan už v dopoledním semifinále, a do rozhodující jízdy tak proklouzl jako poslední s náskokem sedmi setin sekundy před mistrem světa Benjaminem Savšekem ze Slovinska. Další čeští reprezentanti do finále nepostoupili. Bronzový medailista z mistrovství Evropy v Praze Tomáš Rak, jenž zajel druhý čas v páteční kvalifikaci, byl v semifinále osmnáctý, Michal Jáně dvaadvacátý.

Výsledky SP ve vodním slalomu v Liptovském Mikuláši

Muži - C1: 1. Tasiadis (Něm.) 96,11 (0 tr. sekund), 2. Slafkovský (SR) -0,55 (0), 3. Westley (Brit.) -1,20 (2), ...10. Rohan -18,07 (2), v semifinále 18. Rak, 22. M. Jáně (všichni ČR).

Ženy - K1: 1. Foxová (Austr.) 101,20 (0), 2. Kuhnleová (Rak.) -1,58 (2), 3. Funková (Něm.) -2,45 (0), ...8. Hilgertová -10,23 (4), v semifinále 11. Vojtová, 15. Kudějová, 16. Valíková (všechny ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články