Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zlatý Dostál dědovu předpověď nenaplnil, teď s ním půjde na ryby

Račice - Kajakář Josef Dostál nenaplnil dědovu předpověď, podle níž po zlatu z Moskvy už neměl další titul získat. Nakonec slavil v Račicích titul mistra světa v závodě na 500 metrů, což náležitě oslavil skokem do vody. 

Je nám líto, video expirovalo.
Mistr světa Dostál: Je to super, i když to strašně bolelo

Tentokrát nevypálil od startu naplno, šetřil síly na druhou polovinu závodu. Na 350 metrech musel přehmátnout pádlo. "Bál jsem se, že mi to ubere na rychlosti, ale nemohl jsem s tím nic moc dělat. Bál jsem se, že Oleg Kucharyk půjde přede mě, ale on v posledních 50 metrech strašně zkapal, což mě ještě víc nakoplo," popisoval Dostál.

Posledních dvacet metrů si užíval a mohl slavit. Těsně po vítězství se potkal také s dědou, který mu před třemi lety předpovídal, že kvůli dalším zájmům mimo kanoistiku už žádný další titul nezíská. "Tak jsem mu teď říkal: 'Vidíš, dědo, neměl jsi pravdu, vyhrál jsem, ale na ryby s tebou půjdu stejně'," prozradil šťastný Dostál.

Sobotní splín po bronzové medaili na kilometru, na kterém také pomýšlel na zlato, ho poměrně rychle přešel. "Přišli kamarádi, říkali, že to je neskutečný výsledek, což měli pravdu. Říkali, že si to musím na těch stupních užít a v tu chvíli mě to opustilo. Když jsem šel na stupně, pořádně jsem si to užil," řekl.

Je mu jen trochu líto, že pětistovka není olympijská trať. "Mrzí mě to, protože na pětistovce jsem lepší. Nicméně kdyby byla, tak by se na ni soustředilo třeba víc lidí. Já s tím nic neudělám," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články