Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Aspoň mám pořád motivaci, řekl stříbrný kanoista Fuksa

Račice - Loni odjížděl Martin Fuksa do Ria de Janeiro s medailovými ambicemi, ale v olympijském závodě z toho bylo na kilometru páté místo. Po stříbru z domácího mistrovství světa v Račicích byl proto rád, že potvrdil příslušnost k absolutní světové špičce. Stejně jako před dvěma lety v Miláně nestačil pouze na fenoména této disciplíny Sebastiana Brendela z Německa.

Martin Fuksa se stříbrnou medailí
zdroj: ČTK autor: Šulová Kateřina

Nepříjemná zkušenost z Ria ve Fuksovi zůstala. "Po roce, kdy se mi to na olympiádě moc nepovedlo, jsem se hrozně bál toho, jestli jsem pořád ve světové špičce. Myslím, že jsem lidem dokázal, že tam pořád jsem. Jsem strašně šťastný, že se to povedlo," řekl po úspěšném závodě, během kterého neměl přehed, jak velký náskok si před Brendelem vypracoval.

Přestože byl poměrně výrazný, znovu to na dvojnásobného olympijského vítěze z této trati nestačilo. "Brutálně zrychlil. Klasika," konstatoval rodák z Nymburku.

Tentokrát se nedíval, jestli německý favorit už finišuje. "Samozřejmě se pak vedle mě vyřítil. Prostě měl zase více sil, nedá se s tím nic dělat. Jsem šťastný i za to stříbro, každá medaile je skvělá," pokračoval český reprezentant, jenž si myslí, že proti Brendelovi předvedl jeden z nejlepších finišů.

Dění na kilometru ale nevnímá jako osobní rivalitu s Brendelem. "On je hrozná hvězda, já se mu jen snažím vyrovnat. Někdy se můžete snažit celý život, jak chcete, ale tomu nejlepšímu se nevyrovnáte. Já se ho budu furt snažit porazit. Aspoň mám pořád motivaci a nemůžu se uchlácholit tím, že jsem nejlepší," uvedl čtyřiadvacetiletý Fuksa.

Na rozdíl od rozjížděk a semifinále slyšel fandění fanoušků ze zaplněných tribun. "Dneska byli diváci naprosto brutální. Hrozně moc jim děkuju. Voda úplně bubnovala, já jsem si to fakt užíval," pochvaloval si.

Během nedělního programu ho čeká pětistovka, kde bude favoritem na zlato. "Vymačkám ze sebe poslední síly," prohlásil Fuksa před závodem, ve kterém bude obhajovat světový titul z italského Milána.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články