Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Velký úspěch českého stolního tenisu. Matelová si ve čtyřhře zahraje na Grand Finals

Stolní tenistka Hana Matelová si zahraje závěrečný turnaj ITTF World Tour Grand Finals. Na akci podobnou tenisovému Turnaji mistrů se kvalifikovala do čtyřhry v páru se Slovenkou Barborou Balážovou.

Finále okruhu ITTF se v polovině prosince uskuteční v kazašské Astaně a mezi osmičkou deblových párů je díky Matelové české jméno poprvé.

"Je to absolutní bomba, že se nám podařilo kvalifikovat. Máme za sebou neskutečně těžkou sezonu, ale tohle byla obrovská výzva. Jsem pyšná, že se nám to povedlo," radovala se reprezentantka Matelová v tiskové zprávě.

Společně s Balážovou se v únoru na turnaji kategorie Platinum v Kataru probojovaly do semifinále. Pak ale musela slovenská jednička na operaci s nohou. "Byly jsme v neustálém kontaktu. Navzájem jsme se podpořily. Přišly jsme sice o mistrovství světa v Düsseldorfu, ale pak se vše začalo obracet k lepšímu," řekla Matelová.

V konečném žebříčku se Matelová s Balážovou umístily jako druhý nejlepší evropský pár až na třináctém místě, ale vzhledem k tomu, že pět dvojic před nimi nesplnilo podmínku o minimálním počtu čtyř startů v kalendářním roce, bylo z toho nakonec osmé postupové místo.

"Pokusíme se uhrát co nejlepší výsledek. Všechny kvalifikované páry jsou velmi silné a my se pokusíme překvapit. Je to zcela výjimečný turnaj a myslím, že nám ještě nedošlo, co se nám povedlo," dodala sedmadvacetiletá Matelová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články