Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Čeští stolní tenisté prohráli v první baráži s Polskem 2:3

Klatovy – Čeští stolní tenisté prohráli v prvním barážovém utkání o nasazení na ME družstev s Polskem 2:3. Hosté vedli už 2:0, pak ovšem dokázali svěřenci trenéra Jindřicha Panského vyrovnat. Rozhodující bod pro Poláky vybojoval Jakub Dyjas. Odveta se hraje za týden v Bialystoku.

Je nám líto, video expirovalo.
Češi podlehli Polsku těsně 2:3

V úvodním zápase podlehl Lubomír Jančařík polské jedničce Dyjasovi 0:3 na sety. Nejmladší člen českého výběru Tomáš Polanský pak byl v nezáviděníhodné pozici. Naturalizovaný Číňan Wang Zeng Yi dovolil českému mladíkovi zisk jediného setu.

Poté začali úřadovat Češi. Dmitrij Prokopcov převálcoval Daniela Goraka. Lubomír Jančařík pomstil Polanského, vyrovnal se s psychickým tlakem a Číňana v polském dresu přehrál 3:0.

O rozhodující bod se poprali Polanský a Dyjas. Český stolní tenista sice vyhrál jeden set, ve čtvrté sadě odvrátil čtyři mečboly, ovšem nakonec se radoval Polák.

"Nevyšla nám sestava, protože my jsme chtěli, aby Luboš Jančařík šel na Číňana hned v prvním zápase. Je to škoda, protože jsme museli odvracet nepříznivý stav. Ale klobouk dolů před bojovností našich hráčů. Musím je všechny pochválit a říct, že prohra 2:3 s žebříčkově silnějším soupeřem není žádná ostuda. A už vůbec to neznamená, že bychom nemohli postoupit," uvedl trenér Panský pro svazový web.

Česká republika – Polsko 2:3

Lubomír Jančařík – Jakub Dyjas 0:3 (-11,-8,-9), Tomáš Polanský – Wang Zeng Yi 1:3 (-6,-4,4,-9), Dmitrij Prokopcov – Daniel Gorak 3:0 (3,9,1), Lubomír Jančařík – Wang Zeng Yi 3:0 (9,7,10), Tomáš Polanský – Jakub Dyjas 1:3 (-3,-8,7,-11).

Zdroj
ping-pong.cz, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články