Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Prostor pro hračičky. V Ostravě proběhne světový festival v miniping-pongu

Praha – Jeden za všechny, všichni za stůl. Pod tímto heslem Česká asociace stolního tenisu organizuje ping-pongové kroužky ve spolupráci se základními školami. Pro širokou veřejnost pak připravuje světový festival v miniping-pongu.

Je nám líto, video expirovalo.
Asociace stolního tenisu připraví festival v minipingpongu

Projekt jeden za všechny, všichni za stůl funguje už třetím rokem a láká děti z celé České republiky zkusit si tento tradiční olympijský sport na vlastní kůži.

"Je to propagace sportu, abychom k němu děti dostali. V Československu to byl fenomén, máme řadu mistrů světa i mistrů Evropy," upozornil předseda ČAST Zbyněk Špaček.

Novinkou je naopak unikátní projekt Světového festivalu v miniping-pongu,který se uskuteční od 6. do 8. dubna v Ostravě. Datum není náhodné, na 6. dubna totiž připadá světový den stolního tenisu.

"Na malém stole třeba nejde hrát topspin, kombinace úderů a další věci, na které potřebujete velký stůl. Dá se ovšem s míčkem mnohem víc mazlit, využít cit pro načasování pinku a pro pink samotný. V určité chvíli to může být i zábavnější než klasický stolní tenis," uvedl legendární Milan Orlowski pro web ČAST.

Zdroj
ČT sport, ping-pong.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články