Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

První kolo ME jako pohřebiště českých nadějí. Postoupili jen Prokopcov a Matelová

Budapešť – Dmitrij Prokopcov postoupil na mistrovství Evropy ve stolním tenise do 2. kola dvouhry. Bez ztráty setu vyřadil slovenského hráče čínského původu Yang Wanga a čeká ho světová třicítka Jonathan Groth z Dánska. Mezi ženami se jako jediná z tria českých tenistek radovala Hana Matelová, která v úvodním duelu porazila Rachel Moretovou ze Švýcarska 4:1 na sety a ve středu se utká s portugalskou soupeřkou narozenou v Číně Fu Yu.

"Nikdy jsem s Rachel nehrála, takže jsem nevěděla, co můžu očekávat. Viděla jsem včera nějaká videa a dobře se připravila. Z těch soupeřek, které mně tam hrozily, to pro mě dopadlo dobře a jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla Matelová.

Prokopcov označil za klíčový první set. "Vyhrál jsem ho a získal potřebné sebevědomí," řekl po výhře nad slovensko-čínským obranářem. "Nutil jsem se nespěchat a diktovat své tempo. On totiž na rychlou hru reaguje velmi nebezpečnými útočnými výpady, což není nic příjemného. Podařilo se mi držet taktiku prakticky po celou dobu zápasu."

Pro další čtyři české reprezentanty soutěž skončila. Tomáš Konečný, Lubomír Jančařík i Renáta Štrbíková vypadli po sedmisetových bitvách. Junior Konečný ztratil vedení 3:1 nad Bělorusem Aliaksandrem Chaninem. Totéž potkalo Štrbíkovou, která pak ještě v sedmém setu měla proti Saře Ramirezové ze Španělska mečbol, ale nevyužila ho. Jančařík nedotáhl do konce snahu o obrat ze stavu 1:3 v zápase proti Portugalci Joau Geraldovi, Dana Čechová neuhrála ani set proti Němce Kristin Silbereisenové.    

Matelová vedle singlu uspěla i v 1. kole čtyřhry, kterou v Budapešti hraje se slovenskou reprezentantkou Barborou Balážovou. V mixu s Tomášem Konečným postoupili bez boje do 2. kola, ale tam jejich cesta skončila. Ze hry je hned po prvním zápase mužský debl Konečný, Prokopcov i pár Štrbíková, Čechová.

Je nám líto, video expirovalo.
Stolní tenistka Matelová jako jediná postoupila na ME do 2. kola


Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články