Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

El Niňo doma nestačilo na Havlíčkův Brod a v sérii prohrává 1:2

Praha – Obhájce mistrovského titulu El Niňo prohrál třetí semifinále extraligy stolních tenistů s HB Ostrovem z Havlíčkova Brodu 1:4. Série tak vyznívá lépe pro hráče Havlíčkova Brodu. Za hosty poprvé nastoupil uzdravený Petr Korbel a přispěl k jejich triumfu.

Petr Korbel
zdroj: Getty Images

Úvod obstaral duel Michala Obešla s Josefem Šimončíkem. Domácí stolní tenista vyhrál hladce první dva sety, ale z prvního bodu se na pražské Kotlářce radoval Šimončík. Poté přišla na řadu premiéra Petra Korbela v letošním play-off české Extraligy. Antonín Gavlas mu ji příliš neulehčil. Hrál výborně a byla z toho další pětisetová bitva. Její závěr ovládl zkušený Korbel, který zvýšil vedení mužstva z Vysočiny na 2:0.

Pak se vytáhl Tomáš Tregler. V souboji s jedničkou Pavlem Širučkem, předvedl excelentní výkon a snížil na 1:2. Jenže Josef Šimončík vzápětí Treglera napodobil. I on porazil ve třech setech jedničku soupeře Antonína Gavlase. Přitom klíčem k vítězství v tomto utkání byla koncovka druhé sady. Šimončík vyhrál o dva míčky 12:10, což ovlivnilo další průběh zápasu.

Hosté zvýšili vedení na 3:1 a jejich nejmladší hráč Pavel Širuček měl na raketě mečbol celého semifinálového zápasu. Ale to nebylo letošní semifinále play-off české Extraligy, aby nějaký zápas skončil příliš rychle. Jedenadvacetiletý reprezentant sice vyhrál úvodní sadu a měl dva setboly na 2:0, ale Michal Obešlo bojoval jako o život, a byl blízko k vítězství. V pátém setu měl tři mečboly, jenže Širuček v koncovce dominoval, vyhrál rozhodující sadu 12:10 a pečetil druhé vítězství v sérii.

SF SKK El Niňo Praha - STEN marketing HB Ostrov Havlíčkův Brod 1:4

Michal Obešlo – Josef Šimončík 2:3 (2,6,-6,-9,-9), Antonín Gavlas – Petr Korbel 2:3 (8,-9,7,-9,-6), Tomáš Tregler – Pavel Širuček 3:0 (3,8,9), Antonín Gavlas – Josef Šimončík 0:3 (-9,-12,-5), Michal Obešlo – Pavel Širuček 2:3 (-6,12,5,-7,-10). Stav semifinálové série: 1:2.

Zdroj
ping-pong.cz

Hlavní zprávy