Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Půl vteřiny za českým rekordem na patnáctistovce? Chyběl kousíček, hodnotí Micka

Čeští plavci Jan Micka a Barbora Seemanová nejsou po návratu z evropského šampionátu zcela spokojeni se svými výkony, které v Kodani zaplavali. Zároveň dodávají, že k lepším výsledkům chyběly maličkosti. Na největší český úspěch dosáhla na mistrovství Evropy v krátkém bazénu Simona Baumrtová, která ve finále znakařské stovky skončila pátá. Jan Micka nakonec český rekord těsně nepřekonal, ale šesté místo z patnáctistovky nepovažuje za neúspěch.

Sport
zdroj: ČT4

Jan Micka odjížděl do Kodaně s cílem překonání českého rekordu, to se mu ale nepovedlo. Přesto šesté místo v závodě na 1500 metrů volný způsob, tedy druhý nejlepší český výsledek na šampionátu, hodnotí kladně. 

"Na mistrovství Evropy jsem odjížděl s ambicí, že bych překonal české, což jsou i moje osobní rekordy. To se bohužel nepodařilo ani na 400 metrů, ani na 1500 metrů. Na 1500 metrů jsem byl asi jen půl vteřiny za vlastním českým rekordem. A to bylo dost mrzuté, protože ten závod trvá 14 a půl minuty a být půl vteřiny za osobákem je opravdu kousíček, fakt malinko," popsal Micka zklamání.

Je nám líto, video expirovalo.
Hosté SZ: Plavci Seemanová a Micka po návratu z ME

Babrora Seemanová v semifinále mistrovství Evropy v krátkém bazénu skončila na 50 metrů volný způsob dvanáctá. Česká plavkyně časem 24,57 sekundy v Kodani pokořila český rekord. Přesto na svém vystoupení na evropském šampionátu vidí nedostatky. 

"Nedá se říct, že jsem úplně spokojená. Vyšla mi padesátka, ale se stovkou nejsem vůbec spokojená. Tam jsem udělala hrozně banální chybu. Dvoustovka byl můj nejlepší ranní čas, ale taky to mohlo být lepší. Takže jsem hrozně ráda za ty české rekordy na padesátce, ale mohlo to být o něco lepší," zhodnotila česká plavkyně.

Výkon české reprezentace na mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Kodani byl i přesto pro českou reprezentaci jedním z nejhorších za posledních osm let. Ve výpravě bylo množství nováčků a někteří zkušení čeští plavci naopak v Kodani chyběli. "Myslím si, že nám chybělo hodně článků týmu jako Barbora Závadová nebo Jan Šefl. Navíc tam bylo dost juniorů, myslím že 40 %. A ten přechod z juniorů je pro některé hodně těžký," vysvětlila Seemanová.

"Souhlasím, bylo hodně juniorů. A taky těm, co měli ty nejvyšší ambice, tak těm se to nepovedlo tak, jak by si představovali. A taky si myslím, že neumíme tak dobře plavat na tom krátkém bazénu jako na tom dlouhém padesátimetrovém," popsal nedostatky českých plavců Micka. 

Čeští plavci se shodují, že k dosažení lepších výsledků chybí maličkosti. "Já mám například mizerné obrátky, takže proto taky plavu lépe na dlouhém bazénu než na krátkém. Já si třeba myslím, že jsem ji udělal nejlépe na světě a pak se podívám na video a je to příšerné a pomalé. Musíme na tom zapracovat," vysvětlil na závěr Micka. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články