Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Horská poplave finále polohovky, Baumrtová a Svěcená jsou v Kodani v semifinále

Kristýna Horská si na mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Kodani vybojovala finále polohového závodu na 200 metrů. Z rozplaveb postoupila do večerního závodu o medaile ze šestého místa časem 2:10,35. Účast v semifinále si zajistily znakařka Simona Baumrtová na padesátce a Lucie Svěcená na motýlkářské stovce.

Simona Baumrtová
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Horská atakovala osobní maximum, v cíli za ním zaostala o 38 setin. Čas ji proto trochu mrzel. "Po závodu na stovce jsem čekala, že to bude trochu lepší. Ale hlavně že to (finále) vyšlo. Stovku jsem rozjela v osobáku, padesát motýl byl pomalejší, ale dohnala jsem to ve znaku. Ale kraul byl sakra bolestivý, tam jsem hodně ztratila," uvedla.

Mistryně Evropy z roku 2013 na 50 metrů Baumrtová bude v Kodani bojovat o druhé finále, na stovce byla pátá. V dnešních rozplavbách obsadila 7. místo časem 26,95. Ze sprinterské trati má česká rekordmanka už čtyři evropské medaile, vedle titulu starého čtyři roky také tři bronzy.

"Mám radost, že je to pod 27 sekund. Odpoledne bych to chtěla zkusit stlačit ještě trochu níž, protože to finále bude hodně těžké, tam jsou samé specialistky na padesátku," hodnotila.

Svěcená dohmátla v čase 58,28 a do semifinále 100 m motýlek postoupila jako třináctá. Na poloviční trati se mezi 16 postupujících dostala až po odhlášení soupeřky, dnes si pokračování zajistila bezpečně. "Umístění jsem nečekala, ani ten čas. Na stovku jsem vůbec netrénovala, čeká mě maturita a s trenérem jsme dohodnutí, že se soustředím jen na padesátku," uvedla.

Barbora Seemanová se do finále kraulařské dvoustovky nedostala, s časem 1:57,79 obsadila 12. místo. Finálová osmička jí zůstala vzdálena zhruba o půl vteřiny.

Josef Moser skončil na kraulařské stovce třicátý (48,08). Dva starty dnes dopoledne absolvovala Kristýna Štemberová, na 50 znak obsadila 36. místo (28,09), na stovce motýlek 28. pozici (1:00,20). Barbora Janíčková se představila také na znakařské padesátce a byla devětatřicátá (28,46).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články