Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Finále na dvoustovce bylo blízko, znakařce Baumrtové uniklo o sekundu

Druhé finále v řadě si Simona Baumrtová na mistrovství Evropy v krátkém bazénu nepřipíše. V závodě na 200 metrů skončila v rozplavbách devátá časem 2:06,87. K postupu jí chyběla zhruba sekunda. Šestadvacetileté rodačce z Chomutova se tak na dvojnásobné trati nepodařilo navázat na čtvrteční páté místo ze stovky. 

Simona Baumrtová
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Na dvoustovce nestačila Baumrtová v první rozplavbě jen na stříbrnou medailistku ze čtvrtečního finále Kiru Toussaintovou z Nizozemska, ale v dalších dvou se před ni dostalo ještě sedm závodnic. Aktuálně je proto v roli první náhradnice pro podvečerní boj o medaile.

Navzdory vyřazení zhodnotila česká reprezentantka závod poměrně pozitivně. "V bazénu to bylo dobré. Dvoustovka se mi jela docela dobře, takže za to jsem ráda. Čas na to, že ji netrénuju a vůbec nic jsem nenaspala, což mi také nepřidalo, je skvělý," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Baumrtová: Deváté místo je vždycky na prd

Nejrychlejší čas (2:02,86) zaplavala Ukrajinka Daryna Zevinová, úřadující vicemistryně světa v této disciplíně. Favorizovaná Maďarka Katinka Hosszúová postoupila do finále ze třetího místa. Vypadla naopak obhájkyně stříbra Daria Ustinovová z Ruska, která skončila desátá.

Právě vedle ní Baumrtová v rozplavbě plavala, což jí možná uškodilo. "Možná mě trochu zmátlo, že ta Ruska, co byla vedle mě, která má zaplaváno 2:01, byla až za mnou. Říkala jsem si, že asi jedu dobře. Možná jsem kvůli ní nejela tak rychle, jak jsem měla. Škoda, deváté místo... Jsem ráda za pocit, jak se mi to jelo, akorát mě mrzí postup," doplnila.

Z ostatních Čechů dopadl nejlépe Petr Bartůněk, jenž obsadil 35. místo na 100 metrů prsa. Daleko k postupu do semifinále měl ve stejné disciplíně novopečený český rekordman na dvoustovce Filip Chrápavý. V závěru výsledkové listiny se umístili Josef Moser na 50 metrů volným způsobem a Tomáš Ludvík v polohovém závodě na 200 metrů.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články