Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1975

Baumrtové se na Axis Cupu dařilo, překvapil ji výkon na kraulařské dvoustovce

Český pohár v plavání v krátkém bazénu Axis cup hostila už tradičně Jihlava. Velmi dobrou formu ukázala před prosincovým mistrovstvím Evropy především nejlepší česká plavkyně současnosti Simona Baumrtová.

Je nám líto, video expirovalo.
Plavecký Axis Cup v Jihlavě ozdobil hvězdný Litevec Titenis

Šestadvacetiletá rodačka z Chomutova se dostala na své oblíbené znakařské dvoustovce časem 2:07,93 mezi 10 nejlepších evropských výkonů této sezony, stejně jako 1:57,83 v disciplíně 200m volný způsob.

"S kraulovou dvoustovkou jsem spokojená hodně, takový čas jsem nečekala. Ten znak už byl trochu horší, ale doufám, že to s ohledem na ME jde všechno správným směrem," uvedla Baumrtová.

Největší zahraniční hvězdou byl Litevec Giedrius Titenis, několikanásobný medailista z evropských a světových šampionátů. Prsařskou padesátku zvládl za 28,16.

"Do mistrovství Evropy zbývá ještě pět týdnů, takže jsme pořád v tvrdé přípravě. Není to špatné, ale doufám, že se budu ještě zlepšovat," řekl Titenis.

Limity na evropský šampionát mohou čeští plavci nově plnit pouze na republikovém šampionátu, který se uskuteční na konci listopadu v Plzni.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články