Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Talentovaný znakař Franta pokořil v krátkém bazénu dva rekordy

Plavec Tomáš Franta vylepšil na mítinku Českého poháru v Plzni český rekord na 50 metrů znak v krátkém bazénu výkonem 23,89 sekundy. Na dvojnásobné trati pak zaplaval další rekord v čase 51,42. Nové národní maximum se zrodilo i v závodě žen na 1500 metrů volný způsob, který vyhrála Martina Elhenická časem 16:08,08.

Franta jako první Čech pokořil hranici 24 sekund. Jeho vlastní národní maximum mělo dosud hodnotu 24,34. "Vůbec jsem to nečekal. Po letní sezoně, kdy jsem maturoval, jsem se bál, že se nevrátím na své časy. Tohle je naprosto fantastické," radoval se devatenáctiletý talent. "V závodě se mi skvěle vydařilo vlnění a ten čas? Prostě nemám slov," dodal.

Na stovce plavec Slávie Chomutov pro změnu jako první prolomil metu 52 sekund. Z čela historických tabulek vymazal výkon Martina Baďury 52,10, který byl národním rekordem od roku 2009.

Čtyřiadvacetiletá Elhenická překonala o více než sekundu tři roky starý výkon Barbory Závadové (16:09,74). "Už v pátek jsem si vylepšila osobák na 800 metrů. Ale český rekord na 1500? To je skvělé. V závěru mi sice docházely síly, ale nakonec to dopadlo výborně. Doufám, že se mi podaří nominovat se na evropský šampionát, kde bych chtěla časy ještě vylepšit," přála si Elhenická.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články