Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Závadová stráví deset měsíců v Austrálii, vynechá prosincové ME

Barbora Závadová pojede znovu trénovat do Austrálie, tentokrát na univerzitu v Queenslandu. Odletí v sobotu a ráda by u protinožců zůstala do června příštího roku. Vynechá kvůli tomu mistrovství Evropy v krátkém bazénu, které se uskuteční od 13. do 17. prosince v Kodani.

Sport
zdroj: ČT4

Pátá žena z dlouhé polohovky na MS 2015 Závadová na jaře tři měsíce trénovala v Gold Coast nedaleko Brisbane. Australský pobyt si pochvalovala a chtěla si ho zopakovat. Jednání nakonec byla úspěšná.

"Odlítám na další pobyt do Austrálie, tentokrát trošku jinam. Budu trénovat na University of the Sunshine Coast. Bude to ve větší tréninkové skupině. Bude tam jedna slečna prsařka, která byla pátá na 200 prsa na loňské olympiádě v Riu. Je tam mladá znakařka, dvoustovkařka. Je tam takový mix holek, ale myslím si, že velice dobrých, jsou tam i nějací kluci," uvedla pro server iSwim.cz.

Pobyt by měl být tentokrát také mnohem delší. "Měla bych tam být skoro až deset měsíců. Tohle je můj plán vrátit se až v červnu. Jestli mi teda povolí sportovní víza, to se bude rozhodovat až tam," řekla.

Na mistrovství Evropy v krátkém bazénu závodit nebude. "Je to i z důvodu, že Austrálie je fakt daleko a lítat takhle na otočku se nevyplatí. Navíc se musí s časovým předstihem, aby si člověk zvykl na časový posun. Takže poprvé za svou reprezentační kariéru vynechám takový evropský závod," řekla.

Domů nepoletí ani na Vánoce. "Vlastně mi to trenér moc nedoporučil. Nebo spíš nedovolil, protože sami Australané dostanou jen pár dní volna a soustředí se na závody v lednu a v únoru," doplnila. Sama se chystá v lednu a v únoru v Austrálii závodit. V rozplavbě se může zúčastnit také národní kvalifikace na Hry Commonwealthu, která bude na přelomu února a března.

Zdroj
ČTK, iswim.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články