Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Hosszúová má z MS sedm titulů a dvě stříbra

Windsor (Kanada) - Maďarská plavecká hvězda Katinka Hosszúová zakončila mistrovství světa v krátkém bazénu sedmým zlatem na 100 metrů motýlek, celkem vybojovala spolu s dvěma dalšími stříbry devět medailí. Žádný český plavec v posledním finálovém bloku v kanadském Windsoru nezávodil.

Katinka Hosszúová
zdroj: Reuters autor: Michael Dalder

Hosszúová ovládla vedle dnešního finále na šampionátu všechny polohové závody na 100, 200 a 400 m, znakařské závody na 100 a 200 m a také motýlkářskou dvoustovku. K tomu byla druhá na 200 m kraul a 50 m znak. Bez medaile zůstala jen na kraulové čtyřstovce, kde obsadila čtvrté místo. Trojnásobná olympijská vítězka z Ria získala dohromady více zlatých medailí než všechny ostatní země s výjimkou USA.

"Dneska jsem to měla na celém šampionátu nejjednodušší, protože jsem plavala pouze jeden závod. Proto jsem si to mohla víc užít. V předchozích dnech jsem plavala víckrát a musela jsem se soustředit," uvedla Hosszúová. Sedmadvacetiletá Maďarka překonala rekord MS v krátkém bazénu, který držel Američan Ryan Lochte, jenž v roce 2012 vybojoval šest zlatých, jednu stříbrnou a jednu bronzovou medaili. "Konečně mám všechno za sebou a můžu to pořádně oslavit," dodala.

Mezi muži byl nejúspěšnějším závodníkem Jihoafričan Chad Le Clos, jenž ovládl všechny motýlkářské tratě 50, 100 a 200 metrů a přidal stříbro na kraulařské dvoustovce. Na stovce motýlkem navíc přidal jediný individuální světový rekord na šampionátu. Tři zlata má také Pak Te-hwan, jenž nenašel přemožitele na kraulařských tratích 200, 400 a 1500 metrů. V Riu Korejec závodil po dopingovém trestu a nedařilo se mu tam.

Nejúspěšnější zemí jsou Spojené státy americké, které získaly osm zlatých, patnáct stříbrných a sedm bronzových medailí. Česká republika si připsala jednu finálovou účast, Barbora Závadová byla na polohové čtyřstovce sedmá.

Je nám líto, video expirovalo.
Maďarka Hosszúová nasbírala na MS v krátkém bazénu devět medailí
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články