Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno

První světový rekord na MS zaplavala polohovka Američanek

Windsor (Kanada) - O první světový rekord se na mistrovství světa v plavání v krátkém bazénu v kanadském Windsoru postarala americká polohová štafeta žen. Kvarteto Alexandra de Loofová, Lilly Kingová, Kelsi Worrellová a Katrina Konopkaová zvítězilo časem 1:43,27 minuty. Dosavadní maximum dánských plavkyň z předloňského šampionátu v Dauhá bylo o 77 setin sekundy horší.

Katinka Hosszúová
zdroj: Reuters autor: Stefan Wermuth

Druhé a třetí zlato na šampionátu vybojovala maďarská hvězda Katinka Hosszúová. Ve středu nejprve ovládla závod na 200 metrů motýlek a o chvíli později byla nejrychlejší také na znakařské stovce. V úterním finálovém bloku vybojovala vedle titulu na dlouhé polohovce ještě stříbro v závodu na 200 metrů volný způsob.

Zlato na znakařské stovce obhájil Australan Mitch Larkin a spravil si náladu po nevydařené olympiádě v Riu, kde skončil bez medaile čtvrtý. Třiadvacetiletý Larkin tuto trať ovládl také na loňském mistrovství světa v dlouhém bazénu v Kazani.

Po úterním vítězství na kraulařské čtyřstovce má druhý titul korejský plavec Pak Te-hwan, který v průběhu druhého dne triumfoval i na poloviční trati volným způsobem v rekordu šampionátu 1:41,03. Na druhé místo odsunul jihoafrickou hvězdu Chada Le Close.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články