Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Navrátil na medaili nedosáhl, v extrémních skocích skončil osmý

Kazaň – Sen o medaili se rozplynul. Michal Navrátil skončil na mistrovství světa v Kazani osmý v extrémních skocích z 27 metrů a neobhájil tak čtvrté místo z minulého šampionátu v Barceloně. Navrátil dostal od rozhodčích za pět skoků celkem 564,35 bodu a k vysněné medaili mu chybělo bezmála třicet bodů. Závod vyhrál Brit Gary Hunt, který tak vylepšil předloňské druhé místo (629,30 bodu).

Michal Navrátil
zdroj: ČTK/ITAR-TASS

"V Barceloně jsem skákal čistěji. Navíc jsem tady zkazil stojku a hned to bylo o dvacet bodů méně, než bych měl mít," řekl Navrátil. Svůj nejlepší skok, trojné salto s dvěma a půl vruty, předvedl v posledním pátém kole. "Skákal jsem to poprvé v plavkách a hned na mistrovství světa. Předtím jsem ho zkoušel jenom v neoprenu. I proto budu na tohle mistrovství světa vzpomínat s radostí," uvedl.

Navrátil měl před šampionátem potíže s ramenem, ale i jeho soupeři se letos potýkali se zdravotními problémy. Český skokan si tak dělal zálusk na boj o cenný kov stejně jako v Barceloně. I když se mu přání nesplnilo, po závodu alespoň divákům předvedl svůj slavný skok á la Superman. "Jsem rád, že mě nechali skočit. Užil jsem si to a myslím, že se mi Superman povedl, ale skáču to jen pro pobavení lidí," řekl.

Druhé místo obsadil Mexičan Jonathan Paredes (596,45), třetí byl Rus Arťom Silčenko. O medaili posledním pokusem přišel Američan David Colturi, který sáhl k nejtěžšímu skoku dne, ale nepovedl se mu a propadl se na čtvrtou pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články