Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Plavci před MS v Kazani: konkurence velká, finále úspěch

Praha - Čeští plavci míří na mistrovství světa v Kazani s cílem vylepšit výsledky z minulého šampionátu v Barceloně. Podle šéftrenéra reprezentace Vlastimíra Perny budou vzhledem k obrovské konkurenci velkým úspěchem postupy do semifinále a finále. "V Barceloně před dvěma lety jsme měli dvě finále a čtyři semifinále, z toho vycházíme," řekl Perna.

Do Ruska ve čtvrtek odletí 13 reprezentantů v bazénovém plavání: Petr Bartůněk, Roman Dmytrijev, Pavel Janeček, Jan Micka, Jan Šefl, Martin Verner, Simona Baumrtová, Martina Elhenická, Petra Chocová, Anna Kolářová, Martina Moravčíková, Lucie Svěcená a Barbora Závadová. Největšími nadějemi jsou úspěšní olympijští limitáři Micka, Baumrtová a Závadová.

"Nebude to v žádném případě jednoduché, z konkurence nebude prakticky nikdo chybět. V pořadí světového žebříčku jsou na tom aktuálně nejlépe Baumrtová s Mickou, kteří jsou v první dvacítce redukovaného pořadí, všichni ostatní jsou až ve třetí desítce," upozornil Perna.

Je nám líto, video expirovalo.
Plavci se chystají na MS v Kazani

Baumrtová se představí na dvou znakařských tratích. "Já se snažím připravovat hlavně na dvoustovku, ale v posledních letech se mi dařila spíš stovka. Takže pro mě jsou hlavní obě olympijské tratě. Uvidíme, kde budou ty výsledky lepší," uvedla Baumrtová, která v Barceloně na stovce doplavala šestá.

Pro Micku bude v Kazaní hlavní tratí 1500 metrů volný způsob. "Doufám, že se mi podaří zaplavat kvalitní časy a osobní rekordy. Bylo by krásné překonat hranici 15 minut, ale hlavní je osobák. Sen každého sportovce je získat medaili," konstatoval dvacetiletý Micka, jenž se představí i na osmistovce.

Barbora Závadová
zdroj: Isifa/EPA

Závadová bude plavat polohové závody na 400 a 200 metrů. "Cíl (na 400 metrů) je dostat se do finále, kde jsem byla naposledy před čtyřmi lety. S tímhle bych tam ráda odjela a na dvoustovku bych chtěla do semifinále," přála si dvaadvacetiletá plavkyně.

V Kazani se bude plavat v bazénu umístěném na fotbalovém stadionu tamního klubu Rubinu. Aréna bude pro potřeby plavání přepažena v polovině a v každé části bude jeden padesátimetrový bazén. Kapacita pro šampionát má být 12 až 15 tisíc diváků.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články