Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Phelps se vrací k plavání, zaměří se na kratší tratě

Baltimore (USA) - Nejúspěšnější olympionik v historii, americký plavec Michael Phelps, se necelé dva roky po ukončení kariéry vrací do bazénu. První soutěže od Her v Londýně, kde se v létě 2012 rozloučil po zisku rekordní 22. olympijské medaile, se zúčastní na konci dubna v Arizoně. Phelps se začal na návrat připravovat loni na podzim.

Michael Phelps
zdroj: isifa/ EPA autor: EPA

Aby mohl Phelps znovu závodit, musel počkat podle pravidel antidopingové agentury USA půl roku. Poprvé bude startovat na mítinku v arizoneksém městě Mese od 24. do 26. dubna. Jeho hlavní motivací jsou podle všeho mistrovství světa za rok v Rusku a rok nato Olympijské hry v Riu de Janeiru.

Phelps nemá od návratu žádná očekávání. "Chce si to užít, to hlavně. Uvidíme, jak (v Mese) všechno dopadne. Nebral bych to jako návrat v pravém slova smyslu. Teprve pak si sedneme a zvážíme další kroky," uvedl trenér Bob Bowman.

Na mítinku v Arizoně se Phelps představí v rozplavbách na 100 metrů volný způsob a motýlek. Plánuje se zaměřit na kratší tratě než v minulosti a také na štafety.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články