Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Junior Micka dál válí. Z MS má už druhou medaili

Dubaj - Jan Micka má z mistrovství světa juniorů už druhou medaili. Po bronzu na 400 metrů volný způsob doplaval v Dubaji druhý ve finále kraulařské osmistovky, navíc v českém rekordu 7:56,33 minuty. Osmnáctiletý největší český talent posledních let vylepšil vlastní letošní maximum o 2,39 sekundy. Rychlejší byl pouze Australan Mackenzie Horton v čase 7:45,67 minuty. Třetí místo obsadil Polák Pawel Furtek, který byl přesně o dvě sekundy pomalejší než český reprezentant.

Jan Micka
zdroj: ČTK autor: Ladislav Adámek

"Od začátku jsem se snažil držet krok s Australanem Mackenziem. Po 400 metrech mi ale bohužel začaly docházet síly a myslel jsem, že nedoplavu. Nakonec jsem ale dokázal uhájit druhé místo," uvedl Micka. Poplave ještě 1 500 metrů, kde bude rovněž patřit mezi kandidáty na medaili.

Micka se v pondělí stal prvním českým medailistou z mistrovství světa juniorů v historii, nyní už je dvojnásobným držitelem cenného kovu. Svěřenec Jaroslavy Passerové se letos stal v Poznani i dvojnásobným mistrem Evropy své kategorie na dvou nejdelších tratích a k tomu přidal stříbro na kraulařské čtyřstovce.

Na světovém juniorském šampionátu se daří i šestnáctileté Lucii Svěcené, která jako třetí postoupila do dnešního semifinále závodu na 50 metrů motýlek a v něm zaplavala dokonce druhý čas 26,77 sekundy. Dvojnásobná medailistka z červencového juniorského mistrovství Evropy v Poznani překonala vlastní český rekord z letošního roku o 11 setin. O medaili bude bojovat ve čtvrtek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články