Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Medaile z MS? To by bylo z říše zázraků, říká Baumrtová

Praha – Čeští plavci a plavkyně zítra odcestují do Barcelony s cílem pokořit české rekordy. Všichni, včetně největší české naděje znakařky Simony Baumrtové, si uvědomují, že medaile se vznášejí hodně vysoko nad Montjuikem.

"Motivace je pěkná věc, ale medaile je hrozně vysoko – to bych musela plavat stovku tak 59,2," řekla Baumrtová, jejíž dosavadní osobní maximum je 59,99 z loňské olympiády v Londýně.

Česká rekordmanka má osm medailí z vrcholných akcí, z toho sedm bronzových, třetí byla i na loňském mistrovství světa v krátkém bazénu. Světový šampionát v padesátimetrovém bazénu, jehož plavecké soutěže začínají v Barceloně v neděli, je však jiná liga a jednadvacetiletá talentovaná závodnice zůstává při zemi. "Když zaplavu české rekordy, tak by to na finále mohlo stačit," věří.

Je nám líto, video expirovalo.
Čeští plavci před odletem na MS

Baumrtová byla v semifinále i před dvěma lety na MS v Šanghaji, i proto věří, že to zopakuje. "Snem je dostat se ale do finále, takže odjedu s nadějí," uvedla. Nechtěla ale tipovat, na které trati si povede nejlépe. "Mám medaile ze všech tratí, v poslední době mám největší úspěchy na stovce, tak nevím," krčila rameny. Formu prý má, na nedávném domácím šampionátu zaplavala český rekord i na kraulařské dvoustovce.

Tento týden ve středu uplyne deset let od historické stříbrné medaile Ilony Hlaváčkové na MS na 50 metrů znak rovněž v Barceloně, Baumrtovou ale tehdejší úspěch jejího sportovní vzoru nechává klidnou. "To byl obrovský úspěch, plavecký svátek. Ona byla ve své době jinde, pro mě by to byl úspěch z říše velkých zázraků," uvedla, ale po chvíli v legraci a s úsměvem dodala: "Tak jo, tak já to taky zkusím."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články