Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Z osmi turnajů sedm medailí. Jsem rád za přestup do této váhy, libuje si Krpálek

Lukáš Krpálek prožívá velmi radostné období. Nejenže v sobotu získal potřetí v kariéře titul mistra Evropy, ale o den později se dozvěděl, že se mu splní sen a bude moci v roce 2020 startovat na evropském šampionátu v domácím prostředí v Praze. Vše by pak za dva týdny mělo korunovat narození druhého potomka.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČT4 autor: Ondřej Deml

"Mám teď obrovskou radost. Mám další medaili a navíc jsem si vždy přál startovat na šampionátu v Praze. Povedlo se mi to jen v roce 2007 mezi juniory, na což mám krásné vzpomínky. Jsem moc rád, že to teď budu moci zažít znovu, a je to pro mě obrovská výzva. Stejně tak i pro ostatní judisty," řekl Krpálek.

V Praze to pro něj bude generálka na olympijské hry v Tokiu, kde bude usilovat o obhajobu zlaté medaile. Také ale bude moci v O2 areně zaútočit na další titul mistra Evropy, když v sobotu získal v Tel Avivu už svůj třetí a první ve váze nad 100 kilogramů.

"Už na druhé Evropě jsem v této váze získal medaili. Jsem rád za ten krok přestoupit do této váhy, z osmi turnajů mám sedm medailí, což je velký úspěch," těšilo Krpálka, který v Tel Avivu porazil všechny soupeře, s nimiž se pak sešel na stupních vítězů. "To jsem si ani neuvědomil. Ukazuje to, že jsem porazil silné protivníky," usmíval se Krpálek.

Je nám líto, video expirovalo.
Krpálek se těší z titulu mistra Evropy i šampionátu v Praze

Teď ho čeká krátký odpočinek, během kterého se stane otcem "na plný úvazek". Bude se starat o syna Antonína, aby manželka Eva měla klid před blížícím se porodem druhého potomka. Ten by měl přijít na svět v polovině května.

"Teď se budu naplno věnovat rodině, protože čekáme přírůstek a moc se na to těšíme. Jsem moc rád, když mohu se synem trávit čas a dělat skopičiny. To je pro mě největší odpočinek. A od června mi to zas začne. Vyrazím na kempy do zahraničí a v červenci odstartuji olympijskou kvalifikaci na Grand Prix v Záhřebu," popsal nebližší program.

Má tak dostatek času vyléčit všechny zdravotní potíže, které ho v poslední době limitovaly. "Poslední dva roky létám z jednoho zranění do dalšího. Ale naštěstí to až na ten poraněný kotník loni nejsou zranění, která by mě vyřadila ze hry. Tahle drobná zranění jen bolí. A v Tel Avivu mě bolelo snad úplně všechno," řekl s tím, že větším problémem byla nemoc, kvůli které zhubl.

"Na šampionátu jsem měl jen 112 kilo, ale ukázalo se, že i s touhle váhou se dá vyhrát. Není tak důležité, kolik budu vážit, ale jak se budu cítit silný a v jaké budu kondici," dodal.

I během volna ale rozhodně nebude zahálet, protože chce být co nejlépe připravený na zářijové mistrovství světa v Baku. Tam by se totiž mohl odehrát dlouho očekávaný souboj s největší hvězdou Teddym Rinerem. "Mám rád výzvy a tou největší je samozřejmě Riner. Vím, že šance porazit ho je malá, ale porazit se dá. I to mě žene dopředu. Chci být na mistrovství co nejlépe připravený, kdybychom se s Rinerem poprvé potkali," uzavřel Krpálek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články