Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Krpálek míří po sérii problémů do Tel Avivu, na ME bude obhajovat bronz

Olympijský vítěz Lukáš Krpálek za sebou nemá ideální přípravu na mistrovství Evropy. Tři týdny stonal, navíc má za sebou sérii zranění. V izraelském Tel Avivu se chce i tak od čtvrtka porvat o medaili. V nejtěžší váhové kategorii nad 100 kilogramů bude obhajovat bronz z loňského šampionátu ve Varšavě. "Konečně cítím, že už můžu s dechem, což je pro mě důležité," řekl šampion z Ria, který je pověstný obraty v závěrech zápasů díky skvělé kondici.

Lukáš Krpálek
zdroj: ČTK autor: Šváb David

Kvůli třítýdenní nemoci přišel Krpálek o kemp v Japonsku. Dva týdny bral antibiotika a shodil takřka osm kilogramů. Dobré pocity prý neměl ani z tréninků po nemoci, které absolvoval při soustředěních v Turecku a Maďarsku.

V Turecku si navíc před dvěma týdny hned na začátku kempu narazil hrudník. "Ale musím říct, že se to hodně lepší. Minulý týden už jsem se s klukama pral," vyprávěl Krpálek. A aby toho nebylo málo, po kontaktu se soupeřem na tréninku má poraněný prst na noze.

Je nám líto, video expirovalo.
Jako první z Čechů vstoupí do judistického ME Petřikov

Ani jeden ze zdravotních problémů však jeho start na evropském šampionátu neohrožuje. "Budu se tomu muset přizpůsobit a snažit se i s těmi zraněními dosáhnout co nejlepšího umístění. Byl by pro mě super boj o medaili, ale to uvidíme až na místě," uvedl Krpálek, jehož po ME čeká volnější měsíc, kdy se bude připravovat v Praze.

Evropský šampionát podle všeho znovu vynechá hlavní hvězda této váhové kategorie Teddy Riner z Francie. Největšího soupeře tak Krpálek vidí v Gruzínci Guramu Tušišvilim, který bude obhajovat evropský titul. "Na mistrovství světa svedl s Rinerem vynikající souboj, moc nechybělo, aby ho porazil," řekl na jeho adresu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články