Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Čeští golfisté hrají v Čeladné o cut, Jiménez o Ryder Cup

Čeladná - Čeladná bude ode dneška do neděle opět po roce patřit největšímu golfovému svátku na českém území. Czech Open je součástí nejvýznamnější evropské série PGA European Tour a patří díky dotaci dvou milionů eur mezi finančně nadprůměrně ohodnocené turnaje starého kontinentu. I letos se na severní Moravu sjedou špičkoví hráči, kteří budou mít motivaci navíc: pro ty nejlepší to bude poslední možnost probojovat se do evropského výběru pro týmový Ryder Cup, který se uskuteční začátkem října ve Walesu. Přímé přenosy z turnaje nabídne i program ČT4.

Pro české hráče skýtá turnaj možnost porovnat své schopnosti s velkými vzory. Už před rokem se ukázalo, že Czech Open je výtečnou školou pro nejlepší domácí golfisty, kteří se stále marně snaží probojovat na okruh nejlepších profesionálů.

Letos bude díky štědrému přístupu promotérů na startu dokonce šestnáct českých hráčů, z toho šest se statusem amatéra. Ve všech případech ale bude jejich cílem především probojovat se do víkendových finálových bojů, tedy projít takzvaným cutem. Speciální motivaci má mezi nimi například Stanislav Matuš, pro něhož je Čeladná domovským klubem.

Protřelí profesionálové budou mít jinou motivaci. Ve hře je hodně peněz, ale také nominace na Ryder Cup. Původně o ni mělo usilovat více hráčů, ale reálnou naději má nyní pouze ten nejznámější, španělský bonvián Miguel Ángel Jiménez. Aktuálně je na osmém místě žebříčku, z kterého se určuje nominace pro evropský výběr. "Bude to pro mě několik důležitých dnů. Pokud chci do Ryder Cupu, musím se v Čeladné prosadit," uvedl golfista, jenž má na zdejším hřišti výsadní postavení.

Je nám líto, video expirovalo.
V Čeladné startuje Czech Open 2010

Czech Open 2010 na ČT4

Největší nápor diváků, kteří letos mají vstup zdarma, se očekává o víkendu. Další mohou sledovat přímé televizní přenosy na sportovním kanálu ČT4, který odvysílá z Čeladné mnohahodinové bloky. První vstup začne ve 14:30.

Miguel Ángel Jiménez totiž hřiště projektoval a stejně jako před rokem je hlavní tváří turnaje. Před rokem ale neprošel cutem a letos se chce prosadit mnohem výrazněji. "Musím však hrát vyrovnaně z týčka i kolem greenů," řekl šestačtyřicetiletý vítěz dvou letošních turnajů. Z pohledu světového žebříčku je na tom Španěl, k němuž neodmyslitelně patří mohutný doutník, z celého startovního pole nejlépe - figuruje na 39. místě. Z první stovky se představí i dalších osm hráčů, titul bude obhajovat Švéd Oskar Henningsson.

Na rozdíl od loňského roku nebude letos ve startovním poli nejznámější golfista českého původu Alex Čejka, protože se s pořadateli nedomluvil na podmínkách startu. Pokud v minulosti hrál na českém území, pokaždé byl pro domácí golfisty hlavní atrakcí, přestože startuje pod německou vlajkou.

Golfové hřiště
zdroj: ČT24 autor: ČT24
Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články