Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Čejka do Čeladné nepřijede, nedomluvil se na startovném

Čeladná - Na golfovém turnaji Czech Open 2010 v Čeladné nebude startovat Alex Čejka. Německý profesionál s českými kořeny se nedomluvil s promotérem turnaje na podmínkách. Čeští fanoušci tak přišli o jeden z největších taháků štědře dotovaného turnaje, který se bude hrát na severu Moravy už podruhé. Čejka je tradičně jednou z největších hvězd turnajů pořádaných na českém území. Před lety jezdil na akce pořádané v Karlštejně i Mariánských Lázních, v Čeladné nechyběl ani před rokem.

"Bohužel jsme se s Alexem Čejkou nedohodli na podmínkách jeho startu," uvedl v prohlášení zaslaném médiím promotér turnaje Stephen A.J. Flanagan. Je si zároveň vědom, že na Čejkův start se mnoho diváků hodně těšilo. "Zvlášť poté, co se mu dařilo v minulém měsíci na turnajích ve Spojených státech," připustil Flanagan, že čtyřdenní soutěž od 19. do 22. srpna přišla o důležitou ikonu.

Tip SportŽivě.cz

Diváci v Čeladné budou mít vstup zdarma, pokud se zaregistrují na oficiální webové stránce turnaje www.czechopen2010.cz.

Hlavním důvodem odmítnutého startu je podle všeho skutečnost, že obě strany měly jiné představy o podmínkách vyplácení startovného. Podle českého magazínu Golf&Digest Čejka požadoval startovné, ale promotér ho byl ochoten vyplatit jen v případě, že projde do víkendových bojů pátečním cutem. Loni rodák z Mariánských Lázní mezi nejlepší nepronikl.

Přesto se má sejít v Čeladné skvělá konkurence. Už nyní pořadatel avizuje příjezd Miguela Ángela Jiméneze, Simona Khana, Thomase Leveta a mnohých dalších skvělých hráčů. Turnaj bude totiž pro hráče předposlední možností vybojovat si nominaci do evropského výběru pro Ryder Cup, který se hraje v září.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články