Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Oosthuizen zaskočil favority a vyhrál golfové British Open

St. Andrews (Británie) - Sedmadvacetiletý jihoafrický golfista Louis Oosthuizen se stal jedním z nejpřekvapivějších vítězů British Open v jeho stopadesátileté historii. V turnaji vedl od druhého kola a po celý průběh čtyřdenních bojů prokazoval nejvyrovnanější formu, druhý Angličan Lee Westwood za ním skončil se ztrátou sedmi ran. Vítěz vyinkasuje 850 tisíc liber, v přepočtu přes pětadvacet milionů korun.

Náskok vítěze, který nastřádal během úvodních dvou kol, se ukázal rozhodující. Nejlépe ze všech překonal nástrahy, které mu vyhlášené hřiště přineslo. Dnes sice na osmé jamce ztratil další ránu náskoku, ale na čtyřparové devítce ji vzápětí vymazal eaglem. Mocně se na něj během víkendu dotahoval Lee Westwood, ale jeho ztráta z předchozích kol byla už příliš velká. Pět jamek před koncem měl Oosthuizen luxusní náskok osmi ran a do oslavného gesta ztratil už pouze jednu ránu.

Bez šance na případný úspěch byli už před nedělí Tiger Woods s Philem Mickelsonem a výkon obou Američanů odpovídal míře jejich zklamání. Woods obešel hřiště v paru a skončil třiadvacátý, Mickelson se po 75 ranách dokonce propadnul až do páté desítky, na děleném místě s ním skončil i další bývalý vítěz John Daly.

Woods se vrátil ke starému putteru

Woods nebyl v předchozích dnech spokojen s puttováním, a tak překvapivě sáhnul po původním putteru, s nímž puttoval ještě na minulém turnaji. "Nemůžu uvažovat o výhře na velkém turnaji, když zaznamenám devět či deset trojputtů za týden. Greeny dnes byly rychlejší, a tak jsem se vrátil k původní holi," vysvětlila světová jednička.

Stejně jako v sobotu i dnes se vrátil k výbornému čtvrtečnímu výkonu Rory McIlroy, který o to více musel litovat pátečního selhání, kdy zahrál 80 ran. Další solidně zahrané kolo ho vyneslo až na třetí místo a možná největší odměnou pro něj byl hromový potlesk, kterým ho při příchodu na poslední jamku vyprovodili fanoušci.

Výsledky golfového British Open

1. Oosthuizen (JAR) 272 (65+67+69+71),

2. Westwood (Ang.) 279 (67+71+71+70),

3. McIlroy (Sev.Ir.) 280 (63+80+69+68), Stenson (Švéd.) 280 (68+74+67+71) a Casey (Ang.) 280 (69+69+67+75)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články