Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Golf zvedá ze židle. Nová platforma chce odbourat klišé o nudě

V Česku zažitá golfová klišé, která hru hodnotí jako nezajímavý sport zbohatlíků, chce v myslích veřejnosti zahnat Česká golfová federace (ČGF). Za pomoci spuštěné platformy Bav se golfem hodlá změnit postupně myšlení lidí. "Chceme ukázat golf jako pěkný, příjemný a zdravý sport, aby se odbourávala klišé, která jsou na něj navázána, a stal se silným rekreačním i závodním sportem," řekl prezident ČGF Zdeněk Kodejš. "My se golfem bavíme už dlouho. Víme, že není elitářský, snobský, ani nezajímavý, ale že to je obráceně," dodal.

Ilustrační fotografie
zdroj: ČTK/AP/A Charlie Riedel

Platforma nabídne začátečníkům i zkušeným hráčům na jednom místě vše důležité. Kde se nachází nejbližší hřiště, jak se na něj dostat, kolik ho bude hra stát nebo jaké zajímavé či náborové akce kluby nabízejí. Přihlášený uživatel v profilu může sledovat, jak se jeho schopnosti a kvalita hry zlepšují.

Jedním z nových sloganů je "Golf zvedá ze židle" a důležitým faktorem je, že golfová federace platformu spustila ve spolupráci s golfovými kluby, hřišti, trenéry a s dalšími subjekty. "Využijeme zkušenosti dřívějších projektů. Nebude to revoluce, ale evoluce. Golf se dá hrát v jakémkoli věku i postavení," řekl Kodejš.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká golfová federace spustila nový webový portál

"Platforma bude působit dlouhodobě a pracovat s podvědomím," řekl projektový manažer Tomáš Přikryl. Další cestou je už běžící projekt Se školou na golf. "S dětmi půjdou na golf jejich otcové i dědové a ješitnost jim nedá si to taky zkusit a dítěti stačit," sdělil Kodejš.

Na začátku předešlých projektů si golfisté dávali za cíl zvýšení základny na sto tisíc hráčů a stavěli různé vzdušné zámky. Tentokrát mluví skromněji. "Hlavně aby byli lidé spokojeni, že našli novou zábavu. Není potřeba se honit za výsledky, ale zahrát si s kamarády, i to je cíl. Golf může lidi i vychovávat," zdůraznil Kodejš.

Golfu může prospět chystaná revoluční změna pravidel, která má hru zjednodušit a zrychlit. "Aby byl dostupný všem, aby byl rodinný," doplnil Kodejš.

V Česku je aktuálně 106 golfových hřišť. Momentálně federace eviduje 55 tisíc registrovaných hráčů. Mezi špičky patří vítězka turnaje série LET Klára Spilková a mužskou jedničkou je účastník Challenge Tour Stanislav Matuš.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články