Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Spilková se setkala s Mickelsonem, v Chicagu jí teď čeká první major

Chicago - Klára Spilková má před sebou první ze tří majorů, kterých se letos zúčastní. Vítězka turnaje LET se v Chicagu před startem Women's PGA Championship navíc setkala i s ikonou současného golfu Philem Mickelsonem. S pětinásobným vítězem majoru je totiž od loňska v globálním týmu KPMG. "Postoupit nebude jednoduché, ale přece jen už nejedu do úplného neznáma jako loni," připomněla Spilková před čtvrtečním vstupem do golfového podniku v Illinois.

Klára Spilková
zdroj: Reuters

Jednička evropského žebříčku Spilková, která v dubnu vyhrála v marockém Rabatu a stala se první českou vítězkou na profesionálním okruhu, přiletěla do dějiště turnaje již v neděli. Stihla si prohlédnout hřiště Olympia Fields, kde se mimo jiné hrálo US Open 2003 a triumf slavil Američan Jim Furyk.

"Hřiště má hodně bunkerů a je obklopeno stromy. Taková americká klasika. Na to jsem se právě zaměřila v tréninku," uvedla k nástrahám hřiště postaveného v roce 1905. Ráda by si zahrála nejen dvě kola. "Cítím se velmi dobře a po loňské premiéře na KPMG Women's PGA Championship je mým cílem udělat cut," dodala. Loni obsadila až 137. místo.

Ilustrační foto

V Chicagu je s caddie Kateřinou Dvořákovou a druhý major sezony hraje stejně jako loni na pozvání titulárního partnera turnaje. Jelikož byly na evropském okruhu LET zrušeny dva turnaje, před cestou do USA jen trénovala. "Absolvovala jsem i týdny fyzické přípravy. Pak jsem letěla na čtyři dny dovolené do Řecka, abych trochu změnila stereotyp a načerpala nové síly," řekla.

Minulý týden hrála na slovenském hřišti Penati a soustředila se hlavně na krátkou hru. "A patování, což budou rozhodující faktory na hřišti Olympia Fields. Dokonce jsem musela vyměnit wedge (hole na krátké přihrávky), protože drážky u těch starých byly ohrané," řekla Spilková, která je dokonce v elitní desítce kvalifikačního žebříčku o srpnový Solheim Cup, tedy utkání USA - Evropa, hraného v Iowě.

Po PGA Championship má díky výhře v turnaji LET jistý i start na obou evropských turnajích kategorie major - srpnovém Women's British Open a zářijovém Evian Championship. Snažila se dostat i na US Open, ale neprošla kvalifikací.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články