Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Fowler doklopýtal k triumfu v Palm Beach a vrátil se do první desítky žebříčku PGA

Palm Beach Gardens - Američan Rickie Fowler vyhrál golfový turnaj Honda Classic v Palm Beach Gardens a vybojoval čtvrtý triumf na PGA Tour. Ve čtyřdenní soutěži zahrál 268 ran a o čtyři údery porazil dvojici krajanů Morgana Hoffmanna a Garyho Woodlanda. Triumf osmadvacetiletému hráči vynesl prémii 1,15 milionu dolarů a návrat do elitní desítky světového žebříčku.

Američan Rickie Fowler
zdroj: ZUMA autor: Allen Eyestone

Fowler byl popáté v kariéře lídrem před závěrečným dnem, v předchozích čtyřech případech ale nikdy vedení nedotáhl k triumfu.

Také tentokrát se v první polovině finálového kola ztenčil jeho náskok ze čtyř na jedinou ránu poté, co mimo jiné zahrál double bogey.

Náskok si ale vzal zpět dlouhými paty do birdie na jamkách číslo 12 a 13. "Zachránil mě můj putter. Kdybych tyhle dva nedal, bylo by to pak hodně ošemetné," řekl Fowler.

Potom si ještě na posledních dvou jamkách dovolil zaváhání včetně odpalu do vody. "Nehrál jsem úplně skvěle a nebylo to dobré kolo. Ale vítězství se počítá," řekl Fowler.

V novém vydání žebříčku se posunul ze 14. na deváté místo. Nejvýše byl zatím čtvrtý na začátku loňského roku, postupně se pak ale propadal a v říjnu opustil elitní desítku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články