Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Spilková: Prožila jsem náročný rok, věřím, že mě trable posílily

Praha - Druhou nejhorší sezonu na nejvyšším evropském okruhu Ladies European Tour má za sebou golfistka Klára Spilková. Hrací kartu na další rok uhájila až o víkendu na posledním turnaji roku v Dubaji a doufá, že do příští sezony půjde odolnější.

Klára Spilková
zdroj: Reuters

"Prožila jsem hodně náročný rok a chci se z něj poučit. Věřím, že mě trable posílily a příští rok bude mnohem lepší," uvedla jednadvacetiletá Spilková. "Vím, na čem mám zapracovat. Další sezona by měla zůstat podobně termínově roztříštěná a bude nejdůležitější najít správný způsob trénování a motivaci," míní.

Letošní rok zakončila s výdělkem 27 147 eur (733 000 korun) na 62. místě finančního žebříčku. Méně peněz získala ze svých šesti plných sezon jen v roce 2012. Loni přitom měla skoro 70 000 eur a v žebříčku obsadila 21. místo. Nejlepší výsledek letos uhrála až ve finále v Dubaji, kde skončila na děleném čtrnáctém místě. Ani jednou se jako před čtyřmi lety nedostala do desítky.

Ze čtrnácti turnajů LET neprošla šestkrát cutem a stejně dopadla při své premiéře na majoru KPMG Women's PGA Championship v americkém Sammamishi. Jako první Češka si zahrála golf na olympiádě, ale ani tam se jí nedařilo a byla 49. daleko za nejlepšími. "Kalendář byl velmi nevyrovnaný," uvedla Spilková. V únoru hrála na Novém Zélandu a v Austrálii, pak v březnu v Číně a po pauze pokračovala sezona až v květnu.

K tomu letěla na major do USA a dál střídala Evropu s Asií a Blízkým východem, kde sezona v listopadu a prosinci vrcholila. "Nebylo jednoduché najít rytmus, když jednou jste v Číně a pak v Kataru, anebo v Indii," řekla Spilková. "Dřív, když se třeba nepovedl jeden turnaj v Německu, tak se nic nedělo, protože další týden se to mohlo napravit v Rakousku. Jenže turnaje v Evropě ubyly a nastala spousta přestávek," řekla jediná Češka s kartou na LET.

Spilkovou čeká odpočinek, po Novém roce už příprava

Před posledním turnajem sezony byla pod tlakem, protože bojovala o bytí na evropském okruhu. "Rostl vnější tlak, ale ten vlastní jsem si přestala připouštět. Věděla jsem, že to zvládnu a nestresovala jsem se. Hrála jsem si svou hru. Z tohoto pohledu jsem hodně spokojená," řekla Spilková.

Nyní ji čeká volno a odpočinek na horách. Po Novém roce začne přípravu na další sezonu, která má zatím matné termínové obrysy, protože Ladies European Tour ještě nezveřejnila kalendář. První turnaj blízko Evropy by podle neoficiálních informací měl být v Maroku v dubnu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články