Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Návrat golfové šelmy: Woods jde s novým švihem po více než roce na green

Los Angeles/Praha - Tiger Woods se vrací ke golfu. Stane se tak na Bahamách, kde startuje charitativní turnaj Hero World Challenge, jehož je slavný golfista pořadatelem. Bývalá světová jednička se objeví na greenu po 15 měsících, během nichž léčil zraněná záda. "Je to návrat kočky, která změnila svět golfu, kam přinesla víc síly, energie, jiný přístup. Ale hodnotit návrat budeme moct nejdříve za půl roku," uvedl ke comebacku komentátor ČT sport Michal Dusík.

Tiger Woods
zdroj: ZUMA autor: Pj Ward-Brown

Čtyřicetiletý Woods se chtěl původně představit už před třemi týdny v Napě v Kalifornii, ale krátce předtím se odhlásil kvůli tomu, že jeho hra ještě není na potřebné úrovni. "V pondělí odehrál první cvičné kolo, užíval si to, bylo vidět, že je moc rád, že je zpátky na greenech. Jak tenhle švih bude fungovat pod tlakem, to se teprve uvidí," řekl Dusík.

Sám Woods říká, že chce bojovat o vítězství. "Jenže golf není otázka jednoho kola ani jednoho turnaje. Záleží, jak mu vydrží zdraví, jak mu bude fungovat švih, který za poslední dobu několikrát měnil," doplnil Dusík.

Je nám líto, video expirovalo.
Dusík: Hodnotit Woodsův návrat můžeme nejdřív za půl roku

"Jsem nadšený, že se vrátím na Hero World Challenge v Albany a zahraju si na tomto skvělém turnaji," uvedl Woods. Jeden z nejlepších golfistů historie je hostitelem turnaje, jenž není součástí žádné tour, od roku 1999.

"Je to podnik pro 18 hráčů, není žádný cut, všichni jdou do finále. Je to charitativní turnaj a není to takový tlak, jako když je tam najednou sto hráčů. Jiná věc je potom, jak to bude vypadat dál. On se do zápasové zátěže potřeboval dostat. Se svým caddym simulovali zátěž. 15 měsíců bez turnajového golfu je pro něj strašná mezera," dodal Dusík.

Tiger Woods
zdroj: ISIFA

Woodsovi aktuálně patří 831. místo v žebříčku a jeho poslední start se váže k loňskému srpnu, kdy skončil desátý na Wyndham Championship. Od té doby se podrobil dvěma operacím zad a tvrdil, že se vrátí až po úplném uzdravení. "Změnil švih, což souvisí právě se zdravotními problémy. Od roku 2015 má nového trenéra švihu. Je to takový plošší, rozevlátý švih staré školy," nastínil Dusík.

"Pokud bude hrát, jak sám od sebe očekává, postup žebříčkem nahoru by byl velmi rychlý. Pokud by naskočil do kolotoče PGA v nějaké rozumné intenzitě, může se dostat do první dvacítky poměrně rychle," řekl komentátor ČT sport.

Zdroj
ČT sport, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články