Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První den US Open narušil déšť, zatím vede nováček Landry

Oakmont - Nepříznivé počasí narušilo úvodní den golfového majoru US Open a většina hráčů 1. kolo v Oakmontu nedokončila. V čele je Američan Andrew Landry, který má po sedmnácti jamkách skóre -3.

Program US Open narušil déšť
zdroj: USA TODAY Sports autor: John David Mercer

Osmadvacetiletý nováček na PGA Tour Landry využil měkčího a přesto náročného hřiště, zahrál pět birdie a dvě bogey. Vede o ránu před krajanem Bubbou Watsonen, který má odehraných čtrnáct jamek, a Dannym Leem z Nového Zélandu.

Kvůli bouřce bylo první kolo poprvé přerušeno hodinu a půl po začátku hry. Pak se golfisté na hřiště vrátili, ale klakson zazněl znovu a v obličejích hvězd jako obhájce titulu Jordana Spiethe či Roryho McIlroye byla vidět frustrace. Ještě jednou se hráči pustili do boje s jamkami, ale blesky a hromy hrací den nakonec ukončily.

Američan Spieth je po jedenácti jamkách ránu nad par, McIlroy a letošní vítěz Masters Danny Willett dokonce shodně čtyři rány nad po dvanácti jamkách. První kolo dokončilo jen devět hráčů a světová jednička Jason Day ani nezačal.

První kolo by se mělo dohrát dnes a organizátoři doufají, že druhé odstartuje dvě hodiny po poledni místního času. Předpověď počasí je příznivá.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články