Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Lady Abrahams Trophy ovládl tým ze severu i díky českým nadějím

Praha – Lady Luisa Abrahams byla jednou ze zakladatelek golfu u nás a na její počest se na pražské Zbraslavi konal již jedenáctý ročník Lady Abrahams Trophy, tedy utkání družstev žen Severu České republiky proti Jihu. Letos bylo ve formátu několik změn. Co ovšem již poosmé zůstalo stejné, bylo vítězství Severu.

Golfistky letos už nesoutěžily ve hře na rány, ale o body bojovaly výhradně v jamkové hře v zápasech singles, foursomes a fourballs. Vítězství Severu bylo jednoznačné v poměru 12:5.

Také zřejmě díky tomu, že se v tomto družstvu objevily amatérské naděje české golfové scény Sára Kousková a Kristýna Frýdlová. "Snažím se hrát co nejlíp, snažím se neustále trénovat a zlepšovat se," shrnula Kousková, mimo jiné sedmá na turnaji German Boys & Girls.

"Rozhodně si ještě nejsem jistá, jestli chci v nejbližší době přestoupit k profesionálkám kvůli stipendiu na vysoké škole. Ještě mám rok do maturity, takže se v nejbližší době rozhodnu," přiblížila mezinárodní mistryně do 18 let z roku 2013 Frýdlová.

Profesionální hráčka Eva Koželuhová se role kapitánky severního družstva zhostila skvěle a dokázala tak nejen převzít otěže po Kláře Spilkové, ale především udržet vítězství na straně Severu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články