Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Woods v Greensboro útok na titul nezvládl a končí sezonu

Greensboro (USA) - Golfista Tiger Woods nezvládl závěr turnaje Wyndham Championship a místo útoku na první vítězství na okruhu PGA Tour po téměř dvou letech se v Greensboro propadl na dělené desáté místo. Ačkoliv i to je pro někdejší suverénní světovou jedničku nejlepší umístění od roku 2013, na postup do play-off lukrativního FedExCupu to nestačilo, a pro Američana tak skončila sezona.

Z triumfu v Greensboro se nakonec radoval jiný Američan Davis Love, jenž se stal ve věku 51 let, čtyři měsíce a deset dní třetím nejstarším vítězem na okruhu PGA Tour. Poslední kolo zahrál šest úderů pod par a o jednu ránu předstihl krajana Jasona Gorea.

Woods, jenž na hřišti Sedgefield začal nejlepším skóre za poslední dva roky (-6) a v polovině turnaje poprvé po dvou letech vedl, ztrácel po sobotním třetím kole dva údery na první místo, stahovat manko se mu ale nedařilo. Triple-bogey na čtyřparové jedenácté jamce znamenalo definitivní konec nadějí, i když pak kolo uzavřel čtyřmi birdie na posledních šesti jamkách.

"Měl jsem spoustu příležitostí, abych to dokázal, ale nezvládl jsem to. Dneska jsem na začátku neproměnil několik nadějných patů," řekl zklamaný Woods. Přiznal, že ho trápí lehčí zranění kyčle, v případné účasti v play-off FedEx Cupu by mu prý ale nezabránilo, pokud by se kvalifikoval. "Bylo by to krásné, ale nekvalifikoval jsem se," dodal.

Jeho příštím soutěžním vystoupením tak bude start na úvodním podniku nové sezony Frys.com Open v Kalifornii.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články