Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Johnson třetí kolo British Open pokazil, v čele je i irský amatér

St. Andrews (Velká Británie) - Třetí kolo golfového majoru British Open zcela přesypalo pořadí na nejvyšších příčkách. Před pondělním finále jsou v čele s 12 ranami pod par jihoafrický vítěz turnaje z roku 2010 Louis Oosthuizen, Australan Jason Day a nečekaně také dvaadvacetiletý irský amatér Paul Dunne. O ránu za nimi už je Američan Jordan Spieth, který vyhrál dva předchozí majory a útočí na post světové jedničky.

Dustin Johnson
zdroj: AP autor: David Davies

Jeho dosud vedoucí krajan Dustin Johnson třetí kolo na slavném hřišti Old Course v St. Andrews pokazil. Zahrál tři rány nad par, což bylo druhé nejhorší skóre dne, a klesl až na 18. místo.

Jednadvacetiletý Spieth letos vyhrál Masters i US Open. Má šanci navázat na Bena Hogana a jako první od roku 1953 ovládnout první tři majory sezony. V tom případě by v čele světového žebříčku vystřídal Roryho McIlroye ze Severního Irska, který kvůli přetrženým vazům v kotníku nehraje.

Spiethovi ale může cestu na trůn pokazit Dunne. I on třetí kolo zvládl se skóre -6 a může se stát prvním amatérským vítězem British Open po 85 letech.

Kvůli páteční a sobotní nepřízni počasí turnaj podruhé v historii vyvrcholí až v pondělí. Dosud se British Open dohrávalo s denním zpožděním jen v roce 1988 na hřišti v Lythamu, slavný Klaretový džbán tehdy získal Seve Ballesteros.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články